applecar2021
Det tyder på at Apple skal selge sin egen bil, men den er fremdeles mange år unna lansering, trolig en gang etter 2025. Illustrasjon: Alex Imnadze

Apple har kapret eksperter fra Mercedes

Annonse


MacRumors kan avsløre at Apple har kapret to ingenører fra Mercedes i sitt nærmest evigværende “Apple Car”-prosjekt.

“Project Titan” – kommer de noen sinne i mål?

Det hintes om at Tim Cook ikke kommer til å rekke lanseringen av Apples egne bil, og at Apple Glass trolig blir den siste nye produkt-kategorien han vil regjere over, trolig i 2025, før han gir stafettpinnen til noen andre i Apple-systemet.

Uansett er dette et fint scoop av Apple-bloggen, for de kan avsløre at en av de to nykommerne har ekspertise innen masseproduksjon av biler, styringen, programvare og prosjekt-styring. Denne personen har nå ansvaret for produktdesign-utvikling i en Apples “Special Projects Group”. Vedkommende har tidligere jobbet hos Porsche med mange av de samme oppgavene.

Apple har jobbet med bilen i minst 7 år

Det har vært veldig vanskelig å vite hvor langt Apple har kommet, men det er rimelig sikkert at de har hatt flere større utfordringer, også for mange år siden.

Annonse


Interessen rundt en Apple Car falt drastisk i bransjen da det kom stadige rapporter om at Apple likevel ikke ønsket å produsere sin egen bil, men i stedet utvikle programvare for andre. Dette ser ikke ut til å stemme lenger, heldigvis, for hvem har ikke lyst til å se hva Apple kan få til med en bil?

Helt tilbake i 2016 mistet selskapet lederen for prosjektet:

“Selv om de eksakte omstendighetene rundt Steve Zadesky sin avgjørelse fortsatt er ukjent, så skal det ikke ha noe å gjøre med hans resultater med prosjektet. Inntil videre er han fortsatt ansatt, men har gjort det klart at han kommer til å forlate selskapet.

Det var i 2014 at Cook ga sitt «OK» til prosjektet og satte Zadesky i førerstolen. Det har vært mye hemmelighold rundt prosjektet, og størrelsen har vært rapportert til å være alt fra 100 til 1000 personer involvert i dette stadiet.”

Annonse


Annonse


Annonse