Mac App Store
App-utviklerne velger andre distribusjonskanaler enn App Store når de kan.

Annonse


Programvareutviklerne taper interessen for Mac App Store

Tall fra Mac App Store tyder på at app-utviklerne velger andre distribusjonskanaler enn App Store når de får valgmuligheten.

Brått fall i antall nye apper 

Mac App Store har eksistert siden 2010. iOS App Store er blitt en suksess mens interessen for Mac App Store later til å avta. Antall nye apper som er sendt til Mac App Store har vært fallende siden begynnelsen av dette året.

I januar 2021 kom det mer enn 400 nye macOS-apper på Mac App Store. I juni falt antallet til mindre enn 300 for første gang – og prognosen for august er omlag 200 nye apper på Mac App Store. 

Appfigures

Taper interessen for Mac App Store

Når man sammenligner med tallene fra tidligere år synes det klart at utviklerne er i ferd med å tape interessen for å distribuere sine Mac-apper gjennom Mac App Store.

Annonse


I 2020 kom det i gjennomsnitt 392 nye apper på Mac App Store hver måned. Hittil i 2021 har gjennomsnittlig antall nye Mac-apper sunket til 343 og prognosene peker altså mot 200.

Apple taus

Apple avslører ikke hva som skjer med tjenestene deres når det går skeis, men noe kan man anta. I motsetning til iPhone og iPad gir Mac brukerne mulighet for å installere apper fra andre steder enn App Store.

For mange brukere er ikke Mac App Store noen aktuell destinasjon ettersom de ganske enkelt kan laste ned appene direkte fra utviklernes nettsteder. Apple hadde forventet at utviklerne også skulle gi ut iOS-appene på Mac App Store for installasjon på M1 Mac-maskiner, men det har i liten grad skjedd.

Provisjonsspøkelset

Noen utviklere har også uttrykt misnøye med at det mangler en enkel måte å tilby prøveversjoner eller rabatterte pakker på Mac App Store – for ikke å snakke om det faktum at Apple tar 30 prosent provisjon på hvert salg som gjøres i App Store, og at det kan ta lang tid før det kommer anmeldelser på appene. Gitt muligheten til å installere direkte fra utviklernes nettsted, velger de det.

Nederlag i Syd-Korea

Apple kjemper for å beholde App Store som eneste måte å installere apper på i iOS. Selskapet led sitt første store nederlag da Syd-Korea igår vedtok en antitrustlov som vil tvinge Apple og Google til å la utviklerne bruke tredjeparts betalingsplattformer – uten at de skal kunne melke provisjoner på salgene.

ITavisen: Syd-Korea vedtar anti-Google/Apple-lov

Annonse