Josh Sörenson, Pexels
Den stasjonære er blitt halvannet år eldre mens folk har jobbet hjemmefra. Det gir rom for oppgradering. Foto: Josh Sörenson, Pexels

Annonse


IDC: Nå kommer salgsboom på stasjonære maskiner

Fordi mange vender tilbake til mer eller mindre normale arbeidsdager på kontoret, oppdaterer bedriftene i stigende grad kontor-PCer og arbeidsstasjoner og det gir veksten i PC-markedet ytterligere et puff.

… fordi folk vender tilbake til kontorene sine

Siste halvannet år har koronaviruset sørget for at folk har sittet hjemme og ikke på kontoret og arbeidet. De ansatte er blitt utstyrt med bærbare maskiner og det har sørget for salgsoppgang på verdensplan for disse.

Med vaksinasjonsfremgangen vender folk tilbake til kontorene sine. Det sammen med jevnt stigende digitalisering og at kontormaskinene i mellomtiden er blitt halvannet år eldre, vil ifølge International Data Corporation (IDC) føre til økt PC-salg. Spesielt offentlige myndigheter vil oppgradere infrastrukturen, mener IDC.

24,8 prosent opp

IDC forventer at det europeiske PC-markedet på årsbasis vil vokse med 24,8 prosent fra fjoråret i nuværende tredje kvartal. I fjerde kvartal forventes markedet å vokse enda litt. Anslagene for PC-salget i Europa, Midtøsten og Afrika ligger på knapt 94 millioner i 2021.

Annonse


Andelen bærbare fortsatt høy 

Med rundt 20,5 millioner solgte enheter vil stasjonære PCer, inkludert komplette pakker med skjerm, ha en markedsandel på 28 prosent. Ifølge IDC utgjør resten “tradisjonelle” bærbare (24,4 millioner), spesielt tynne og lette modeller (41,5 millioner) og konvertible (7,3 millioner). Før koronaen meldte seg var andelen stasjonære rundt en tredjedel.

IDC

Annonse