Nord 2 ser ut og føles som et flaggskip. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


OnePlus Nord 2: Et av de beste mobilkjøpene i 2021

Endelig er oppfølgeren til et av fjorårets heteste produkter på ITavisens testbenk her. OnePlus Nord, “the flagship killer”, ga oss så mye for pengene at jeg måtte gi den 10 av 10.

I videoen under stilte jeg meg blant annet spørsmålet om hvorvidt OnePlus skjøt seg selv i benet ved å lansere en for billig og for bra telefon, som havnet i konkurranse med sine egne flaggskip OnePlus 8 og 8 Pro. Telefonen hadde godt kamera, god byggekvalitet, imponerende innmat og rask skjerm:

OnePlus Nord 2 viderefører mye av det gode ved forgjengeren og gjør enkelte ting enda bedre

I stedet for Snapdragon 765g kommer telefonen med en Mediatek MT6893 som er eksklusiv til OnePlus og som skal være nesten like bra, og noen ganger bedre enn Snapdragon 865.

Lekre “Blue Haze”. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Nord 2 føles i alle fall hakket raskere enn forrige generasjon og med 12GB RAM kan du kaste hva du vil av apper og spill på den, uten problemer.

Annonse


OnePlus Nord 2s spesifikasjoner:

  • 6,43″ 90Hz AMOLED skjerm (1080 x 2400px)
  • Mediatek MT6893 Dimensity 1200 5G (6 nm)
  • 12GB eller 8 GB RAM
  • 128 eller 256GB UFS 3.1 lagring
  • 50 MP standard vidvinkel f/1.9, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS
  • 8 MP, f/2.3, 119˚  ultra vidvinkel
  • 2 MP, f/2.4, (monokrom)
  • 32 MP frontkamera, 1/2.8″, 0.8µm
  • 4500 mAh batteri
  • 65W hurtiglading
  • Fingeravtrykkleser i skjerm
  • Bluetooth 5.2
  • Pris: 4490 kroner (128GB/8 GB) og 5290 kroner (256GB/12 GB)

I likhet med forgjengeren yter Nord 2 som en toppmodell. Utseendemessig ligner den mer på OnePlus 9 enn Nord, med de dominerende kameraene på baksiden. Fjorårets modell hadde en tynn og lang kamerastripe, mens årets modell har et penere kameraoppsett.

Baksiden er i glass og telefonen ligger godt i hånden og kjennes dyr ut. Kameraets objektiver stikker litt ut, men ikke for mye, og jeg tar meg selv i å kose med de skarpe kantene rundt linsene.

Volumknappene finner du på venstre side, mens av- og påknappen og OnePlus’ ikoniske tretrinns lydløsbryter, sitter på høyre side.

Enkelte av OnePlus’ billigere modeller kommer uten lydløsbryteren. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Som i fjor kommer Nord med et eget sort/hvitt-objektiv som kritikere mener bare er tull, men som jeg tidligere har argumentert for at jeg liker. Muligens bidrar objektivet til en penere svart/hvitt-look.

Bedre hovedkamera

Hovedobjektivet har blitt vesentlig bedre siden i fjor – spesielt i lite lys. Det er ikke det beste mobilkameraet jeg har prøvd, men det gjør absolutt susen.

I år kommer Nord med Oppos kamera-app. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Velger du ultraoppløsning på 50 MP blir bildene temmelig skarpe. Fargene blir naturlige, men kanskje et hakk for saturerte i noen tilfeller. Den store sensoren på 1,56″ muliggjør pen naturlig bokeh om du plasserer objektet nært nok.

Dessverre virker det ikke som at ultra vidvinkelobjektivet er blitt bedre siden i fjor. Det er ok i godt lys, men zoomer du inn er det ikke spesielt skarpt. Av og til misforstår kameraets kunstige intelligens hva man tar bilde av og softer feil del av bildet.

Dette objektivet gjør av og til en god jobb og andre ganger ikke.

Nattmodusen er imponerende bra

Spesielt på hovedkameraet, men også på ultra vidvinkelobjektivet, som muligens trenger den ekstra tiden for å fange nok lys.

Frontkameraet på 32 MP er skarpt og fint og forholdsvis vidvinklet. En av tingene jeg likte godt med Nord var det doble kameraet i front som minnet om Pixel 3s frontkamera. Nå er det borte og kanskje er grunnen at det ikke ble brukt nok.

Men sensoren (Sony IMX615) som sitter i front er bedre enn fjorårets modell og faktisk den største frontkamerasensoren i noen OnePlus-telefon. Og ja, heller ett godt kamera enn to halvgode.

Få er bedre på lading enn OnePlus

Nord 2 kommer med 65W Warp Charge som lader telefonens doble batteri fra 0 til 100 prosent på 30 minutter. Der er OnePlus overlegne. Jeg har brukt telefonen en stund og batteriangsten er helt borte.

Lekker innfatning. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Dessuten har batteriet vokst fra 4115mAh i fjorårets modell til 4500 mAh, og varer hele dagen og stort sett hele neste dag. Dessverre ingen trådløs lading.

Som i fjor kommer telefonen med 90 Hz oppdateringsfrekvens i skjermen og jeg hadde naturligvis ønsket med 120 Hz. Man merker forskjell om man kommer fra en raskere skjerm, uten at Nord 2 på noen som helst måte oppleves treg. (iPhone har fortsatt 60 Hz.)

Skjermen oppleves hakket mer lyssterk og bedre fargejustert enn fjorårets.

Skjermen virker hakket mer lyssterk enn Nords. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Nord 2 kommer med samme raske fingeravtrykkleser i skjermen som OnePlus’ dyrere modeller. Den kjenner stort sett alltid igjen fingeren min på en brøkdel av et sekund.

Selvom skjermen er 0,01″ mindre enn Nords, er Nord 2 bittelitt tykkere og tyngre enn fjorårets modell, uten at man merker forskjell. Faktisk trodde jeg det var motsatt. Rammene rundt telefonen er større enn på flaggskipene og kanten nederst er litt større enn de andre kantene.

OxygenOS er blant de lekreste Android-versjonene. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Telefonen bringer ikke så mye nytt på banen, men det føles som at alt sitter. Til en billig penge. OnePlus er glad i å nerde på de små detaljene som tilsammen får telefonen til å føles praktisk og pålitelig. Animasjonene er gjennomførte, de doble fronthøyttalerne spiller høyt og klart og ‘ “Haptics 2.0” føles presis og taktil.

Det er også plass til to simkort.

Min testenhet kom i fargen Blue Haze, men Nord 2 fåes også i Gray Sierra

Så det eneste jeg har noe å utsette på er kameramodulen. Hovedkameraet er ganske bra, mens ultra vidvinkelobjektivet er akkurat litt for dårlig. Og av og til jobber AI’en litt for hardt. Ellers er dette en helt super telefon til en svært gunstig pris, og i år som i fjor kan jeg egentlig ikke si annet enn at dersom du er i markedet for en ny og ikke altfor dyr telefon: Løp og kjøp.

Vi konkluderer
OnePlus gir deg mye for pengene med Nord 2. Warp Charge 65W er overlegent. Telefonen er rask og stabil, og kjennes dyr ut. Kameraet er bedre enn forgjengerens, men ultra vidvinkelobjektivet skuffer tidvis. Alt-i-alt en super telefon til en billig penge.
Leservurdering186 Vurderinger
4.7
+
65W hurttiglading
Rask
Robust og fin byggekvalitet
Forbedret kamera
-
Ultra vidvinkel i front er borte
Ultra vidvinkel bak er litt for dårlig
9

Annonse