Coinbase
125 000 Coinbase-kunder ble feilaktig advart om at sikkerhetsinnstillingene var endret. Noen reagerte dramatisk.

Annonse


Coinbase forårsaket panikk i egen kundebase med falsk sikkerhetsadvarsel

125 000 Coinbase-kunder ble feilaktig advart om at sikkerhetsinnstillingene var endret. Noen reagerte drastisk.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

“Skremt til døde”, solgte for titusenvis av dollar

Den amerikanske kryptolommeboken Coinbase advarte feilaktig rundt 125 000 brukere om at innstillingene for tofaktorautentiseringen var endret. Det forårsaket i noen tilfeller panikk, og i minst ett tilfelle solgte en bruker krypto for titusenvis av dollar av frykt for sikkerheten på kontoen. 

Intern feil

Coinbase har forsikret det amerikanske finanstilsynet om at årsaken til feilen er intern og ikke forårsaket av hackere.

Annonse


Overskuddet økte 4900 prosent

Coinbase er den største amerikanske handelsplattformen for cybervalutaer og selskapet ble børsnotert i april. Selskapet rapporterte en økning i overskuddet på 4900 prosent fra året før, så det har tydeligvis hatt fordel av de turbulente begivenhetene rundt kryptovalutaer. 

Historisk bekymring for hacking

Oppsiktsvekkende historiske hack av krypto-lommebøker preger også Coinbase og deres kunder, for eksempel Mt. Gox. Dette er med på å forklare de til tider drastiske reaksjonene på falske advarsler om kontosikkerhet: En av de berørte kundene fortalte at han var “skremt til døde” og solgte krypto-oppsparing som skulle gå til barnebarnet, for mer enn 60 000 amerikanske dollar.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

“Ditt hack er ditt problem”

Mens tradisjonelle finansinstitusjoner stort sett erstatter tap forårsaket av hacking, er dette ikke tilfelle med Coinbase. Selskapet har en streng politikk for at “ditt hack er ditt problem”. I tillegg virker det som om supporten ikke er som den burde være. Under tweeten der Coinbase innrømmer de falske advarslene, er det masse klager på at kontoer er blitt blokkert i flere uker. Coinbase har forsikret at de som er berørt av suspensjoner snart vil få hjelp via telefon og senere på året støtte via live chat.

Annonse


Annonse


Annonse