Den generelle tendensen er positiv, men det gjelder ikke AMD.
Den generelle tendensen er positiv, men det gjelder ikke AMD.

Annonse


AMD klarer ikke å følge Nvidia

Jon Peddie Research (JPR) la igår frem sin siste rapport om CPU- og GPU-forsendelser i annet kvartal 2021.

Uventet høyt vekstnivå

Ifølge dataene har GPU-forsendelsene økt med hele 37 prosent i forhold til ifjor og nådde opp på 123 millioner enheter. Dette tilsvarer vekst på 3,4 prosent fra første kvartal 2021.

Vekstnivået er litt uventet med tanke på chipmangelen, men etterspørselen etter grafikkort fra både spillere og kryptogravere er altså sterk nok til å forårsake slike tall.

Overordnet positiv trend

Til tross for de overordnede positive utsiktene er det et negativt aspektet å spore i denne rapporten, nemlig fallet i AMDs markedsandel. Den samlede grafikk-andelen fra Team Red har falt med ~ 0,2 prosent mens Team Blue og Green begge har vunnet på AMDs bekostning.

Annonse


Diskrete GPU-markedet fortsetter å gli vekk under AMDs føtter. Der tapte de ytterligere to prosent siste kvartal og tre prosent på årsbasis. Selskapet ser ikke ut til å ha hatt stor innvirkning på markedet for bærbare til tross for å ha en mer effektiv spillarkitektur med sine RDNA 2-baserte Radeon RX 6000 GPUer.

Disse er bygget med en TSMC-prosess som tilsynelatende alltid er høyt etterspurt, spesielt under silisiumkrisen. 

JPR
JPR

Nvidia har levert nesten fem ganger flere diskrete grafikkort enn AMD siste kvartal til tross for at RDNA 2-GPUene fra AMD samlet ser ut til å klare seg ganske bra mot Nvidias motstykker, RTX 3000.

Annonse