WDBlueSN550
WD lover å endre produktnavn om de endrer spesifikasjonene. Det mener vi også gir mening.

Annonse


WD halverte SSD-hastigheten, men endret ikke produktnavnet

WD Blue SN550 selges i en rekke størrelser i Norge. Det kanskje mange ikke har vært klar over er at Western Digital skiftet ut med billigere deler uten å endre modellnavn.

Dette er jo ikke bra forretningsskikk

Dette medførte intet mindre enn 50 prosent forringet skrivehastighet (under visse scenarioer vi kommer tilbake til), noe som jo er en dårlig måte å behandle kundene på.

Ja visst oppdaterte selskapet de tekniske spesifikasjonene på denne siden, men la oss være ærlige: hvor mange sjekker og sammenligner?

Nå lover i det minste Western Digital å endre modellnavn når de totalt endrer produktet, noe som er en utvikling i riktig retning.

Til Bleeping Computer har WD følgende melding:

I juni 2021 erstattet vi NAND-brikken i WD Blue SN550 NVME SSD og oppdaterte fastvaren. Samtidig oppdaterte vi den tekniske informasjonen om produktet, men for mer gjennomsiktighet fremover, så forplikter vi oss nå til å introdusere et nytt modellnummer når relaterte spesifikasjoner påvirkes. Vi verdsetter våre kunder og er forpliktet til å gi de beste løsningene for deres datalagringsbehov.

Western Digital

Det er verdt å merke seg at hastigheten i de fleste tilfeller vil være lik som før NAND-byttet, men om man skriver mye og de 12 GB med SLC-mellomlagring renner over, så vil skrive-hastigheten kuttes fra 610 Mbps til 390 Mbps.

Annonse