iphone13faceidmaskeprosser
Slik ser iPhone 13-sensoren i dekselform ut, i bruk på en iPhone 12. Faksimile: Front Page Tech.

Nå skal Apple gjøre det med iPhone vi ikke trodde var mulig, og det skal kanskje skje neste måned

Annonse


Vi var en stund usikre på om Jon Prosser hadde kilder innad hos Apple eller ikke, men en rekke korrekte avsløringer tyder i det minste på at han får korrekt informasjon fra en eller flere steder, om ikke direkte fra fabrikkene.

Så feil kan man ta

Nå er det iPhone 13 har noe spennende å avsløre, og det er moro han skulle nevne det så kort tid etter at undertegnende tvilte på at en ny iPhone vil kunne åpne med FaceID om man har maske på, eller svarte solbriller.

Vi nevnte dette i forbindelse med rapporten fra Bloombergs Mark Gurman som hevder at det ikke blir noen FaceID på iPhone, i det minste ikke topp-modellene. Dette er uheldig med maske-krav i store deler av verden, men kun om FaceID ikke takler det.

iPhone 13 vil kanskje kunne låse opp uten Apple Watch og med maske på

Dette er hva Prosser mener Apple nå tester, og noe som medarbeiderne er med på å forbedre, nemlig at den nye FaceID-sensoren i iPhone 13 ikke bare er mindre, men at den kan verifisere deg med maske på og alle typer solbriller. Sistnevnte er også en stor plage om man handler nye og finner ut at FaceID ikke takler dem.

Annonse
Prosser mener sågar han har i besittelse av dekselet med den oppgraderte FaceID-sensoren som Apple bruker for å teste teknologien på iPhone 12-modeller, men at han i stedet for å dele ekte bilder bruker illustrasjoner for ikke å avsløre hvor enheten kommer fra.

Kommer støtten i en programvareoppdatering?

Ifølge Front Page Tech sine mål er sensor-området på samme størrelse som iPhone 13 CAD-filene avisen avslørte i juni.

Prosser påpeker dog at kilden mener at funksjonen kanskje ikke vil være der fra første dag iPhone 13 er i salg, fordi maske-testene er nylige, men det kan jo også bety en siste kalibrering. Det spekuleres derfor i at en programvareoppdatering vil legge til støtte på iPhone 13 som lanseres neste måned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse