"Mr. White Hat" har levert den siste milliarden fra seg.
"Mr. White Hat" har levert den siste milliarden fra seg.

Annonse


Tidenes mest bisarre hackerhistorie!

Kryptovaluta-plattformen Poly Network ble rammet av et stort angrep denne måneden da en hacker stjal mer enn 600 millioner dollar. Saken tok en uventet dreining da hackeren returnerte så godt som alle pengene i forrige uke.

5,4 milliarder kroner

Poly Network som er en plattform innen desentralisert finans eller “DeFi”, ble hacket for mer enn 5,4 milliarder kroner i kryptovaluta. Tyven(e) utnyttet en sårbarhet hos Poly Network som tillot ham å overføre midlene til egne kontoer.

Saken tok en uventet dreining da hackeren gikk i dialog med Poly Network og lovet å returnere pengene, og i forrige uke var alle pengene med unntak av 33 millioner dollar i tether, tilbake på plass. 

1,75 milliarder krevde dobbelt passord

Det var dog en hake ved saken. 200 millioner dollar (1,75 milliarder kroner) sto tilbake på en konto som også krevde hackerens passord for å få tilgang. Hackeren nektet en stund å gi fra seg passordet før “alle er klar”.

Annonse


ITavisen har fulgt denne saken:
Historiens største krypto-kupp: Hackere stjal 5,4 milliarder kroner!
Hackeren bak “historiens største krypto-kupp” gir pengene tilbake, får dusør og jobb i selskapet

Bønnfalt “Mr. White Hat”

Poly Network bønnfalt hackeren som de kaller “Mr. White Hat”, om å returnere de resterende midlene. Plattformen lovet den uidentifiserte person en dusør på 500 000 dollar for å ha hjulpet dem med “å identifisere feil i systemene”, og tilbød ham til og med jobb som “sjefsikkerhetsrådgiver”.

Nå har hackeren endelig gitt Poly Network tilgang til den siste rest av pengene. Mandag sa firmaet at White Hat delte den siste såkalt private nøkkelen og at de er i ferd med å tilbakeføre kontrollen over midlene til brukerne.

Skrev kryptohistorie

Dette er den kanskje mest bisarre historien om kryptovaluta noensinne. I en melding som var vedlagt en kryptotransaksjon sa en anonym person som påsto å være hackeren, at de “forlot showet”.

Bevar roen, dette er the happy end! Jeg må innrømme at min vanvittige adferd har ført til krise for dere, deres team og kanskje også deres liv. Unnskyld uleiligheten! Men det må ha vært et vilt eventyr også for dere. Mine handlinger som kanskje kan synes merkelige, har vært min måte å bidra til Poly-prosjektets sikkerhet. Konsensus ble oppnådd på en smertefull, men virkningsfull måte. Noen har til og med mistanke om at det hele var et PR-stunt.

Poly-hackeren

Tar han jobben?

Det blir interessant å se om hackeren begynner i jobb hos Poly Network som leder av sikkerhetsavdelingen. Med en halv million dusør-dollar i pengepungen kan han tillate seg å ta det med ro en stund.

Annonse