iphone13faceid
Apples iPhone-strategi er å satse på FaceID for de dyreste modellene, og ikke kombinere med TouchID selv om dette hadde vært enklere nå som masker fremdeles er et krav mange steder i verden.

Annonse


Bekrefter spennende Apple-produkter, men denne iPhone-fremtiden vil skuffe mange

En mye kjappere Mac Mini lanseres om noen måneder melder Mark Gurman fra Bloomberg som igjen er på ballen med Apple-avsløringer før de “store” avsløringene i neste måned (vet vi ikke nærmest alt allerede?).

Nye Mac Mini lanseres samtidig med MacBook Pro 14 og 16

Det er mer enn som så han avslører denne søndagen, men la oss ta for oss Mac-en først, altså den ikke-portable.

Vi snakker, trolig i år, om lanseringen av en en Mac Mini med M1X-brikke og et helt nytt design (pleksiglass på topp og magnetisk lade-inngang som nye iMac) med en flatere form.

Det nye Mac Mini-designet? Så sier troverdige kilder:

Illustrasjon: Jon Prosser

Ingen av disse punktene overrasker, da vi har hørt det før, men det er fint å få det spikret av Gurman. Den nye maskinen utstyres også med flere porter nå som Apple jobber på spreng med å erstatte Intel.

Annonse
Årsaken til at Intel-modellen fikk leve var at mange bruke dem som servere og for utvikling, men disse brukerne må altså si farvel til nye Intel-modeller, og bli med på Apple Silicon-festen til Apple, eller finne seg et annet hjem/virtualisering.

Dette er Mac Mini-portene som er avslørt:

  • Power-knapp
  • Inngang for magnetisk lader
  • Fire thunderbolt 4-porter
  • To porter for USB type A
  • En ethernet-port
  • En HDMI-port

Det vil skuffe mange med årets iPhone-modeller

Den andre lekkasjen til Gurman omhandler ikke et nytt produkt, men faktisk drapet på et av våre store håp for samtlige iPhone-modeller: TouchID så vel som FaceID.

Journalisten melder nå at Apple har testet under-panel TouchID på årets iPhone 13-modeller, men at de neppe lanseres med dette. Dessverre.

Faktisk mener han at Apples plan er å kun satse på FaceID på de dyreste modellene (det er kun SE som har TouchID), og til slutt kunne klare å skjule teknologien under panelet og at dette er hva de ønsker for fremtiden.

Spørsmålet er hvor lang tid det til ta, og fordi ikke alle som har en iPhone også har Apple Watch, er det knotete å være avhengig av ansiktet. Kanskje kan ny kamera-teknologi scanne ansiktet under masken? Tvilsomt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse