Yandex på CarPlay.
Denne uken er et nytt og viktig navn kommet med i klubben av navigasjonsapper på CarPlay.

Annonse


Russisk alternativ til Google Maps på CarPlay

Hvis du bruker CarPlay når du setter deg bak rattet, er navigasjonsløsningen din mest sannsynlig Google Maps, Apple Maps eller Waze.

Tredjeparts på Apple

Årsaken til det er at disse appene kommer med et rikt utbud av funksjoner helt uten kostnader, samtidig som de er optimalisert for ditt behov i bilen.

At Apple har tillatt tredjeparter å frigi egne navigasjonsapper på CarPlay har banet vei for nye muligheter – og denne uken er et nytt og viktig navn kommet med i klubben.

Advarer om trafikkameraer

Det er Yandex.Maps, et russisk Google Maps-alternativ som nå har fått CarPlay-støtte. Det har funksjoner som ikke er ulikt det de største navigasjonsløsningene der ute skilter med. For eksempel gir Yandex advarsler om trafikkameraer og informerer om fartsgrenser og hastighetsoverskridelser.

Annonse


På den annen side har Yandex.Maps en hake som reduserer sannsynligheten for fullt bytte fra for eksempel Google Maps.

Yandex Plus

CarPlay-støtte er nemlig bare tilgjengelig med Yandex Plus-abonnement, men Yandex tilbyr tre måneders prøveperiode.

At Yandex.Maps ankommer CarPlay forteller at kategorien navigasjon vokser. De fleste vil sannsynligvis holde seg til Google Maps, Apple Maps og Waze en god stund til, men det kan vokse frem alternativer med større spesialisering på regionen du bor i. Det er også saken med Yandex, det har størst detaljrikdom i Russland og gir følgelig størst utbytte der øst.

Virket fint i Kina

Undertegnede hadde stor nytte av Yandex som Google Maps-alternativ sist i Kina. Som bekjent er Google røket uklar med kinesiske myndigheter og håpløs å forholde seg til der nede.

Annonse