9to5macappleipadpro
Det er avslørt at 9to5Mac betalte for iPad Pro-informasjon i 2018. Nå har Apple-bloggen fjernet innholdet. Faksimile: 9to5Mac

Annonse


Apple hadde hemmelig dobbelt-agent – blogg betalte for hemmeligheter

Ifølge en sak fra Vice Motherboard, så brukte Apple en eks-lekker for å mate selskapet med informasjon om andre lekkere.

9to5Mac betalte for iPad Pro-lekkasje

Lekkeren heter Andrey Shumeyko, og er bedre kjent som “YRH04E”, solgte informasjon om Apples produkter før de ble annonsert av selskapet og solgte også prototyper på steder som Discord og Twitter.

Senere ble Shumeyko hyret av Apple for å tyste på andre Apple-lekkere og avsløre funnene ovenfor Apples internasjonale sikkerhetsteam som prøver å stoppe lekkasjer som iOS 14.

Betalte i digitalvaluta

Koblingen til 9to5Mac er at i 2018 så betalte eks-journalisten der, Guilherme Rambo, 500 dollar i digitalvaluta til Shumeyko. Shumeyko hevder han hentet ut informasjon om den gang ikke-lanserte iPad Pro-modellen (den første med helt nytt design) fra en iPhone-prototype.

Annonse


Det er redaksjonell praksis å aldri betale for informasjon, og ifølge redaktør og grunnlegger av 9to5Mac, Seth Weintraub, så er dette også reglene hos dem. Redaktøren sier Apple-bloggen ikke var kjente med at informasjonen var kjøpt og betalt.

Artikkelen fra 2018 er nå rensket for all informasjon i henhold til bloggens redaksjonelle retningslinjer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse