AI vil revolusjonere måten chips fremstilles på og Samsung står i spissen for innovasjonen.

Annonse


Samsung med neste gjennombruddsteknologi

Samsung fremstiller nye og banebrytende chips ved hjelp av kunstig intelligens. Det sydkoreanske selskapet har inngått et samarbeide med Synopsys som er et ledende programvarefirma innenfor chip-design, for å skape nye AI-drevne funksjoner i deres siste serie prosessordesign.

Akselererer utviklingen av halvledere

Synopsys har et nytt AI-verktøy som kan hjelpe selskaper med å designe og lage chips. Programvaren DSO.ai kan optimalisere chip-designene, hvilket vil akselerere utviklingen av halvledere for å skape nye chip-designer. Synopsis mener dette kan være neste gjennombruddsteknologi. Selskapet har årelang erfaring fra avansert halvlederdesign til rådighet og denne kan brukes til å trene algoritmer til å etterligne menneskelig intelligens.

I spissen for innovasjonen

Det er ganske klart at AI vil endre måten chips fremstilles på og Samsung har stått i spissen for innovasjonen. Selskapet har bekreftet at det bruker Synopsys’ programvare for å designe chip-serien Exynos som brukes i mange produkter inkludert sine egne smarttelefoner og strømeffektive gadgets.

Trener algoritmer med “belønning” og “straff”

Synopsys og andre tech-giganter bruker en maskinlæringsteknikk som omtales som “reinforcement learning”, “forsterkningslæring”, for å designe chips. Prosessen innebærer å trene opp en algoritme gjennom “belønning” eller “straff” for å øve den opp i subtil og vanskelig kodifiserbar menneskelig dømmekraft – hvilket ligger til grunn for disse komplekse maskinene.

Ny verden av muligheter

Den siste utviklingen innenfor den fremvoksende chip-teknologien har åpnet en ny verden av muligheter. Ikke bare gjør dette det mulig for datamaskiner å behandle data i hastigheter som aldri før er sett, men det åpner også dører til områder der datakraft tidligere var utilgjengelig.

Annonse