Nvidia GeForce RTX 30 LHR
Var det ikke meningen å strupe disse kortene litt for å holde dem unna krypto-graverne?

Annonse


Dårlig nytt for gamere: Oppdatering av RTX 30 LHR låser opp mining-begrensning

En ny oppdatering publisert av NBMiner ser ut til delvis å omgå mining hash rate-grensen på Nvidias GeForce RTX 30 LHR-serie. I endringsloggen rapporterer NBMiner at brukere kan låse opp opptil 70 prosent av den maksimale hashraten på LHR-grafikkort, noe som kan få minerne til igjen å kjøpe LHR-serien og dermed bidra til ytterligere GPU-mangel.

Introdusert for gamere

Nvidia GeForce RTX 30 LHR-serien ble introdusert for å begrense hashraten for minedrift på spillgrafikkort. Den gode minekapasiteten gjorde at minerne støvsuget markedet for GeForce RTX 30-GPUer. Resultatet kjenner vi: Enorm mangel og prispress på spillgrafikkort. Først nå er markedet i ferd med å ta seg inn og prisene på spillgrafikkort på vei tilbake til det normale.

Oppdateringen av NBMiner kan endre det

For øyeblikket leverer LHR-grafikkort bare halvparten av den totale hasjhastigheten de har kapasitet til, men med den nye oppdateringen kan du sette verdien til 68 prosent (som utvikleren anbefaler). Dette fungerer bare i ethereum (ethash-algoritmen), men det er en god mulighet for at også andre gruvealgoritmer kan bruke det. 

70 prosent, ikke 50

Et gjennomsnitt på rundt 70 prosent er ikke perfekt, men det er adskillig bedre enn mining-begrensningen på 50 prosent. Denne gevinsten kan være stor nok til få minere til å kjøpe spill (LHR)-GPU’er, hvilket kan påvirke tilgjengeligheten og prisene fremover.

Kompatibel med Linux og Windows

Den nye oppdateringen i LHR-modus for Nvidia GeForce RTX 30-serien er kompatibel med både Linux- og Windows-systemer på eksisterende Nvidia-drivere. Basert på endringsloggen ser det ut til at utviklerne jobber med å få denne opplåsningen til også å fungere på andre mining-algoritmer.

Annonse


Annonse


Annonse