Det er ikke nødvendigvis verdens undergang å miste adgangskoden til kryptolommeboken.
Det er ikke nødvendigvis verdens undergang å miste adgangskoden til kryptolommeboken.

Annonse


Det må ikke være verdens undergang å miste passordet til kryptolommeboken

Kryptovaluta er som penger i banken, ideelt sett vil du oppbevare dem et sikkert sted slik at ingen andre kan få adgang til dem. Problemet er at hvis du glemmer passordet til den krypterte harddisken, er pengene stort sett borte vekk. Det ble imidlertid ikke utgangen for en pensjonert lastebilsjåfør som satt på ti millioner dogecoin.

Artikkelen inneholder reklame-lenker.

Tolv sifre

Mannen hadde kjøpt dogecoin i 2015 og betalt 1500 dollar for dem. Fra den gang er verdien av dogecoin steget og hans 1500 dollar steget til omtrent tre millioner dollar eller vel 26 millioner kroner idag. Men mannen glemte PIN-koden til Android-lommeboken.

Les også: Handle med Skilling

Annonse


PIN-koden hadde tolv sifre og så godt som umulig å knekke. Imidlertid kontaktet han en gjenopprettingstjeneste for tapte lommebøker, KeychainX. De begrenset antall mulige kombinasjoner ved å be mannen om tall som hadde betydning for ham, og utfra det klarte de å åpne lommeboken.

Beløpet vokst til livsendrende størrelser

Ifølge KeychainX’ direktør er det ikke nødvendigvis verdens undergang å miste pinkoden til lommeboken. Hvis du klarer å åpne den noen år senere kan beløpet være vokst til livsendrende størrelser. Denne gangen var det det. Mannen som eide lommeboken lovet å spandere en øl på KeychainX’ direktør om de møttes.

KeychainX ble etablert i 2017 og har spesialisert seg på å gjenopprette tapt krypto fra mobil-, maskinvare- og programvarelommebøker. De siste seks månedene har de gjenopprettet mer enn 100 lommebøker.

1000 ganger raskere programvare

Selskapet sier at programvaren de har utviklet er 1000 ganger raskere enn vanlige verktøy og at de er det eneste offentlig registrerte selskapet på dette området.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Det er en vanlig oppfatning at tyve prosent av all bitcoin går tapt for alltid, vår holdning er at de bare venter på å bli gravd frem igjen.

KeychainX 

Kastet harddisken

Dette er ikke første gang vi hører om mennesker som mister adgang til kryptovaluta. Tidligere iår kastet en mann ved en feil en harddisk som inneholdt 268 millioner dollar. Han tilbød lokale myndigheter 68 millioner dollar for å få lov til å gjennomsøke søppeldeponiet der harddisken mest sannsynlig var endt opp.

Annonse


Annonse


Annonse