Krypto-hack
Kryptobørser oppfordres til å blokkere for innskudd for å forhindre spredning av de stjålne pengene.

Annonse


Historiens største krypto-kupp: hackere stjal 5,4 milliarder kroner!

Hackere har stjålet rundt 5,4 milliarder kroner i det som ser ut til å være et av de største kryptovaluta-kupp i historien.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Tyvene oppfordres til å returnere pengene

Blockchain-nettstedet Poly Network sier at hackerne har utnyttet en sårbarhet i systemet og stjålet tusenvis av digitale tokens, blant andre Ether.

Annonse


I et brev som ble publisert på Twitter oppfordres tyvene til å “etablere kommunikasjon og returnere de hackede aktivaene”.

I brevet skriver Poly Network at verdien av hacket er blant de største i desentralisert finans-historien (defi).

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Spiller på tyvenes samvittighet

Rettsvesenet i ethvert land vil betrakte dette økonomisk kriminalitet av betydelig omfang, og dere vil bli forfulgt. Pengene dere stjal tilhører titusenvis av medlemmer av kryptosamfunnet, altså mennesker.

Poly Network

Oppfordrer kryptobørser til å samarbeide

Poly Network oppfordrer kryptobørser til å blokkere for innskudd etter at millioner av dollar er blitt overført til separate krypto-lommebøker.

Omtrent 267 millioner dollar i Ether er borte, 252 millioner dollar i Binance og omtrent 85 millioner dollar i USDC-tokens, tilsammen omkring 604 millioner dollar tilsvarende nesten 5,4 milliarder kroner.

Ingen garantier

Changpeng Zhao, administrerende direktør i Binance, sier at firmaet hans “koordinerer med alle våre sikkerhetspartnere for å hjelpe proaktivt, men det er ingen garantier”.

Poly Network er en defi-leverandør hvor brukerne kan overføre tokens mellom ulike nettverk.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

Svindelen nedadgående

Tap fra svindel i defi-sektoren nådde 474 millioner dollar i årets første syv måneder, ifølge en rapport fra CipherTrace. Men tap fra kriminalitet i det samlede kryptomarkedet viser nedgang. Nivået lå på 1,9 milliarder dollar for hele 2020 og 4,5 milliarder dollar i 2019.

Annonse