Autopark Tesla Vision
Tesla er begynt å rulle ut Tesla Vision for Autopark.

Annonse


Første kikk på Teslas nye Vision-baserte Autopark-funksjon

Tesla er begynt å oppdatere Autopark-funksjonen med sitt nye datasyn, Tesla Vision som nå også driver Autopilot og Full Self-Driving Beta.

Tesla Vision overtar

I likhet med mange andre premium-biler er Tesla utstyrt med en autonom parkeringsfunksjon kalt ‘Autopark’. Den har vært basert på ultralydsensorer som er avhengig av reflekser fra andre biler, hvilket begrenset funksjonaliteten.

Teslas biler er fortsatt utstyrt med ultralydsensorer, men Tesla Vision er i ferd med å bli så bra at selskapet føler seg trygg nok på det til å overlate det flere funksjoner.

Til og med radarsensoren fjernes

Nylig har Tesla flyttet Autopilot-funksjonene til sitt nye Tesla Vision. Til og med radarsensoren i nye Model 3 og Model Y er blitt fjernet. På Model S er Autopark nylig blitt utstyrt med Tesla Vision. 

Annonse
“Tesla-hackeren” Green klarte å få det til å fungere på sin egen Tesla og har delt en demo av den nye funksjonen:

Større nøyaktighet

Som vi ser kan den Vision-baserte Autopark-funksjonen nå aktiveres på en parkeringsplass uten kjøretøyer på hver side. At den kan oppdage og forholde seg til linjene, gjør at den sentrerer seg langt bedre inn på parkeringsplassen.

Green sier at han selv aldri brukte forrige versjon av Autopark, men basert på sin kunnskap mener han at den Vision-baserte versjonen bedre beregner og parkerer nærmere fortauskanten.

Oppdaterer flåten

Funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig på den nye Model S som er blitt levert siden juni. Det forventes at Tesla vil oppdatere resten av flåten med ny Autopark sammen med en bredere spredning Full Self-Driving Beta, som nå også er basert på Tesla Vision.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse