iphone13bloombergaugust
iPhone 13 Pro får "Cinematic Video".

iPhone 13 lanseres om noen uker – slik blir den

Annonse


Bloombergs Mark Gurman har i forkant av iPhone 13-eventet neste måned, avslørt hva som er Apples fokusområder i år.

Video blir mye bedre i iPhone 13

Som vi tidligere har avslørt er fokuset: kameraet. Jepp, fordi fjorårets modeller ble design-oppgradert, er dette et “s år” og derfor er det innmaten som skal bedres.

En av forbedringene går på videoopptak, for med årets modeller introduserer Apple video i portrett-format – funksjonen er døpt “Cinematic Video” og lar brukeren øke og nedjustere “bokeh” effekten etter at videoen er skutt.

Og det er mer: et nytt ProRes-format skal ta video-kvaliteten til nye høyer (og gi mer kontroll når man etterarbeider innholdet), og et nytt system for å legge til filter på bilder forbedrer kvaliteten ytterligere, blant annet ved å gi mulighet til et kaldere eller varmere uttrykk og med mulighet til å skape mer dramatiske bilder med skygger, blant annet.

Annonse


iPhone 13 er visstnok et september-produkt

Det er knyttet spenning til når de nye modellene lanseres, men ifølge Bloomberg lanseres de nye modellene i løpet av noen uker, og ikke i oktober eller november.

De nye iPhone-modellene har navnene D16, D17, D63 og D64.

Utover dette er det snakk om de nye samme størrelsene, 5,4″, 6,1″ og 6,7″. På plass er selvsagt den nye A15-brikken, mens FaceID-sensoren er mindre og panelet oppgraderes til 120Hz.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse