iDOS 2
DOS-emulatoren er ikke lenger å finne i Apples butikk.

Annonse


Apple svinger øksen: iDOS 2 fjernet fra App Store

Apple fjernet mandag den populære DOS-emulatoren “iDOS 2” fra iOS App Store, med henvisning til retningslinjer mot installasjon eller kjøring eksekverbar kode som endrer en apps funksjoner eller funksjonalitet.

Emulatoren ga adgang til klassiske spill

Utvikleren Chaoji Li advarte kundene i slutten av juli om at Apple ville trekke iDOS 2 fordi den ikke overholder retningslinje 2.5.2 for App Store Review:

Apper bør være selvstendige og må ikke lese eller skrive data utenfor det angitte containerområdet. De må heller ikke laste ned, installere eller kjøre kode som introduserer eller endrer funksjoner eller funksjonalitet i appen, herunder andre apper.

Apple

Li bekrefter

iDOS 2 simulerte DOS på iOS for å gi adgang til klassiske spill og tillate brukerne å kode, interagere med applikasjoner og til og med kjøre Windows 3.1. Oppdateringer av appen gjorde det mulig å koble til PC-tastatur, gamepad og mus via Bluetooth.

Til og med Windows 3.1

En oppdatering i september ga iTunes fildelingskompatibilitet, slik at brukerne kunne importere filer og kjøre tilpassede spill eller programmer. Det var dette verktøyet som vakte Apples vrede.

Annonse


Mere spesifikt kjører iDOS pakke- og billedfiler og gir mulighet for iTunes fildeling og filstøtte for import av spill. Kjøring av kode kan innføre eller endre funksjoner eller funksjonalitet i appen og tillater nedlasting av innhold uten lisensiering. 

Apple i brev til Li

I et påfølgende blogginnlegg sa Li at han ikke ville fjerne integrasjonen, da det ville være å svikte kunder som hadde kjøpt appen på grunn av denne funksjonen.

Apple aksepterte et dusin oppdateringer

Li hevder at han var åpen om appens funksjonalitet i hver enkelt App Store-innsending. Han gikk så langt som til å inkludere et notat som påpekte bruken av Document Browser-modus og inkludering av iTunes fildeling. Apple aksepterte mer enn et dusin oppdateringer før de svingte øksen.

Første versjon av iDOS ble publisert i App Store i 2010, men senere fjernet av Apple. Lis annet forsøk, iDOS 2, har vært tilgjengelig siden 2014.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse