Intel NUC 11
Intels Next Unit of Computing-serie er blitt en enorm suksess.

Annonse


Rykter om NUC 12 begynner allerede å svirre

Intel lanserte nylig NUC 11 Extreme kalt “Beast Canyon” med 11. generasjon Tiger Lake-prosessorer, og allerede sitter vi med lekkasjer om neste generasjons maskinvare, NUC 12. 

Intels egen high-end diskret grafikk

Neste generasjons NUC vil om det stemmer, bli døpt NUC 12 Enthusiast og et påstått bilde av den med spesifikasjoner ble sist fredag lekket på Weibo.

Høydepunktet i denne lekkasjen som kom sist fredag, er om den viser seg å være korrekt, at kommende NUC faktisk er utstyrt med Intels egen high-end Xe HPG diskret grafikk. Ifølge bildet vil det vil det bli mulig å velge mellom tre separate grafikk-SKU’er med 16, 12 eller 8 GB VRAM. 

NUC 12 Enthusiast

VRAM-mengdene i GPU’ene samsvarer med Navi 21, Navi 22 og Navi 23 i AMDs RX 6000-serie, men en liten detalj i denne påståtte neste generasjons NUC 12 skiller den fra AMD. NUC’en er også utstyrt med DisplayPort 2.0-alternativet som er fraværende på Navi-kort så vel som på Nvidia GeForce RTX 3000-serien.

Annonse


CPU’en i NUC 12 vil sannsynligvis bli en eller annen variant av Intels neste generasjons Alder Lake-P-prosessorer. Det ser ikke ut til å bli noen endring i systemminnet.

Les også ITavisen: Dette er et beist: Intel Beast Canyon NUC – vanvittig kraft i kompromissløs innpakning

Intels Next Unit of Computing-serie er blitt en enorm suksess takket være den mengden kraft selskapet klarer å pakke inn i en liten boks. Nåværende generasjon NUC 11, Ghost Canyon, introduserte en ny og større formfaktor, åtteliters boks med plass til fullskala GPU.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse