PS5
Det kom noen overraskelser ut av disk-sammenligningen.

Annonse


Playstation 5 fungerer like fint med billig-SSD

Hvis PS5’en din er i ferd med å løpe tørr for hurtig solid state-lagring, finnes det en løsning. Sonys nye beta-oppdatering gir mulighet for å utvide lagringsplassen med en M.2-disk. Sony anbefaler kun de raskeste M.2’ene, men hva med langsommere SSD’er?

Dommen en stor overraskelse

The Verge gjorde eksperimentet, de fant frem den langsomste kompatible SSD’en de kunne oppdrive (ADATA XPG Gammix S50 Lite) og sammenlignet både med PS5’ens interne SSD og en Sabrent Rocket 500 GB med 5000 MB/s i en rekke tester.

Les ITavisen: PS5: Omsider mer lagringsplass. Mannen som designet maskinen har valgt SSD

Dommen? Overraskende nok hadde selv den langsomste kompatible SSD’en nesten identiske innlesningstider som den som sitter i boksen fra Sony. Noen ganger er den et sekund langsommere, andre ganger og et eller to hurtigere, men i bunn og grunn er det lite forskjell. 

Lav skrivehastighet på interndisken

Det var heller ingen stor forskjell mellom diskene når de kopierte spillene frem og tilbake, men én ting overrasket: Det tok for eksempel kun 2.26 å sende begge PS5- og PS4-kopiene av Final Fantasy VII Remake til Sabrent SSD’en, men 12.47 å sende den tilbake til PS5 – over fem ganger så lang tid.

Annonse


I gjennomsnitt var skrivehastigheten omkring 1100 MB/s ved overførsel av spill til add-in M.2-disken, men bare rundt 220 MB/s når de samme spillene ble sendt tilbake til PS5’ens interne disk. 

Resultatet er mildt sagt underlig

Vil det si at man like gjerne kan kjøpe en langsom og billig SSD til PS5? Det kan hende, men det er ikke sikkert. Sony hadde nok sine grunner til anbefale høye SSD-spesifikasjoner. Selv om de ikke utnyttes fullt ut idag, går vi ut fra at de er tilpasset fremtiden. Vi går også ut fra at spillutviklerne merker seg hvilke spesifikasjoner de skal forholde seg til fremover.

Desuten er det kanskje allerede noen sekvenser i Ratchet and Clank: Rift Apart hvor du vil merke forskjell, ifølge teknisk direktør Mike Fitzgerald i Insomniac:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse