Toppbilde
Apple skal skanne brukernes bilder, både på telefon og iCloud, på jakt etter overgrepsbilder. (Foto: Laurenz Heymann)

Annonse


Apple skal overgreps-analysere brukernes iPhones

Ifølge Financial Times har Apple planlagt å begynne med skanning av brukernes bilder med det formål å avdekke overgrepsbilder av barn.

Financial Times skriver at systemet, kalt neuralMatch, vil varsle en gruppe hos Apple om ulovlig bildemateriale blir oppdaget. Om det viser seg at varslingen er riktig, vil gruppen ta kontakt med politiet. Systemet skal i første omgang tas i bruk i USA. Bildene som skannes vil sammenliknes med bilder i en database bestående av kjente overgrepsbilder.

Varsler Apple ved for mange mistenkelige bilder

Avisen skriver for øvrig at alle bilder som blir lastet opp til iCloud i USA, vil bli merket hvorvidt de er mistenkelige eller ikke. Når en bruker når en viss terskel, vil Apple dekryptere bildene, og om bildene viser seg å være ulovlige, vil disse videresendes til de relevante myndigheter.

Nyvinngen har fått blandet mottakelse i sosiale medier. Professor i kryptografi, Matthew Green, poengterer at dette vil være et svært nyttig hjelpemiddel for å finne overgrepsbilder, men stiller samtidig spørsmål rundt hva dette systemet kan brukes til i hendende til autoritære myndigheter.

Apple skanner allerede i dag iCloud-filer etter overgrepsbilder, men det nye systemet vil gå lengre – i det man da også vil skanne filer som er lagret lokalt. Systemet vil også lett kunne utvides til å dekke andre overtredelser enn mishandling av barn.

Hva tenker du om dette systemet? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse