The return of 3dfx ...
Det var 3dfx-kortene som først muliggjorde de spillverdenene vi tar for gitt idag.

Annonse


3DFX er tilbake

3dfx var en ledende produsent av grafikkort på 1990-tallet. Selskapet var kjent for sine Voodoo-kort og det siste av dem Voodoo 5, hadde to eller fire grafikkprosessorer. 

3dfx fikk 3D-spill til å ta av

3dfx’ suksess fikk interessen for 3D-spill til å ta av, men i annen halvdel av 1990-årene dukket det opp produkter som gjorde at 3dfx ikke lenger – tross høytytende kort – tilbød ytelsesgevinster som sto i et overbevisende forhold til prisen.

Nvidia droppet 3dfx

Det gikk hurtig tilbake med 3dfx i slutten av 1990-årene og selskapet ble til slutt kjøpt opp av Nvidia som sugde selskapet for intellektuell eiendom før de la det ned.

Nå er 3dfx’ “offisielle” Twitter-konto dukket opp. Den lover at selskapet er tilbake etter 20 år og at det vil lansere nye grafikkort på tampen av dette året.

Annonse


https://twitter.com/3dfxofficial/status/1422814559870455809?s=20

Vantro og forsiktig begeistring

Twitter-meldingen som lovet at “3dfx Interactive kommer tilbake 20 år senere”, ble først møtt med en blanding av vantro og forsiktig begeistring.

Men litt googling viser at dette dessverre er sprøyt fra ende til annen – og trist er det fordi vi så gjerne vil at 3dfx kommer tilbake med oppdaterte 3D-akseleratorer – hele halve verden er nemlig desperat etter nye GPUer.

Men hva om det var sant?

Men hva om dette var sant, hva om en flokk smarte ingeniører hadde gått sammen og bygget et nytt 3dfx Interactive? For å sette det i perspektiv for dem som ble unnfanget etter at far en gang på 90-tallet hadde gamet seg ferdig en blodrød aften og ble varm både i hjertet og omkringliggende organer da hans slørede øyne boret seg inn i mor, så var det 3dfx-kortene som først muliggjorde de spillverdenene vi tar for gitt idag. Respekt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse