iphonerulleskjermdesign
En annen løsning i stedet for å skjule kameraer og FaceID under panelet, er å rulle panelet over sensorene når de ikke er i bruk. Dette betyr at man vil kunne beholde og oppgradere kameraene og sensorene i stedet for å gjøre dem svakere ved å bygge dem inn under skjermen.

Annonse


Skal Apple løse dette iPhone-problemet med rulle-skjerm?

Hva om Apples løsning er å skjule kamera- og FaceID-sensorområdet med en skjerm som automatisk dekker funksjonene når de ikke er i bruk?

Apple omtaler det som et “vindu-område”

Dette er hva Apple utrolig nok har tatt patent på. Vi er ikke så sikre for at Apple går for en avansert mekanisk løsning som dette, da det øker farene for feil og problemer, eller at ting blir kilt fast i mekanikken, men man vet jo aldri.

Se Oppo X sin skjerm som kan økes og krympes:

Det er også mulig at dette er teknologi som blir å finne i iPhone Fold, som visstnok fremdeles er noen år unna lansering. Årets iPhone-modeller får nok aldri i verden dette, men det er ventet et smalere sensor-område.

Slik forklarer Apple mekanikken som åpner og lukker skjermen for å skjule eller vise kamera og TouchID-sensorene.

Slik oppsummerer Apple patentet

“En elektronisk enhet kan ha en skjerm med en rekke piksler for visning av bilder. Panelet kan ha et vindusområde og under drift kan en komponent som en optisk komponent operere gjennom vindusområdet. Vindusområdet kan overlappe en bevegelig del av skjermen”, forklarer Apple i patentet og forklarer videre:

Annonse


“I lukket tilstand overlapper den bevegelige delen av panelet vindusområdet og piksler i den bevegelige skjermdelen avgir lys gjennom vindusområdet. I åpen tilstand beveges den bevegelige delen av skjermen bort fra vindusområdet slik at lys for den optiske komponenten kan passere gjennom vindusområdet.

Den optiske komponenten kan være et kamera eller en annen komponent som mottar lys gjennom vindusområdet eller kan være en optisk komponent som avgir lys gjennom vindusområdet.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse