sony playstation 5
SSD-utvidelse av PS5 ble aktivert denne uken. To produsenter har bekreftet kompatible harddisker og PlayStation 5s arkitekt Mark Cerny har avslørt hvilken han velger.

Annonse


PS5: Omsider mer lagringsplass. Mannen som designet maskinen har valgt SSD

PS5 kom i forrige uke med en oppdatering som muliggjør utvidelse av lagerplassen, og rullet den ut til beta-brukerne. Så langt har to produsenter bekreftet å stille med kompatible SSDer: Seagate og Western Digital.

Og vinneren er … Western Digital

I en tweet avslørte Mark Cerny – mannen som designet PS5-, PS4- og Vita-maskinvaren – at han har kjøpt en WD_BLACK SN850 med Heatsink.

Western Digital bekreftet i forrige uke at deres premium SSD er kompatibel med PlayStation 5. SN850 selges 1709, 2495 og 5186 kroner for henholdsvis 500, 1 TB og 2 TB.

Det finnes litt billigere versjoner uten kjøleprofiler, men Sony anbefaler dem ikke.

Annonse


Også Seagate får ståkarakter

Cerny ser også ut til å gi sin velsignelse til FireCuda 530 SSD fra Seagate. På søndag likte han en tweet som spurte om den rivaliserende stasjonen fra Seagate også var et godt alternativ for utvidelse av internlagringen på PS5.

Seagate var først ute med PS5-kompatible SSD’er. Deres FireCuda 530 med kjøleribbe koster 2223 kroner for 500 GB mens den store 4 TB’en går for 14 147 kroner.

Sony har offentliggjort hvilke spesifikasjoner som må oppfylles av kompatible SSD’er, men de understreker at selv om SSD’en oppfyller kravene garanterer de ikke at den er kompatibel. Det er det opp til produsentene av SSD’ene å gjøre.

Høye spesifikasjonskrav

Utvidelse av lagringsplassen har vært en av de mest etterspurte funksjonene siden PS5 ble lansert i november ifjor, men utrullingen er blitt hemmet de høye spesifikasjonskravene og båndbredde på PS5s egen SSD.

Selv om du kan koble en ekstern stasjon til PlayStation 5 via USB, kan det ikke spilles PS5-spill derfra, bare PS4-spill. Stasjonen kan lagre PS5-spill som ikke er i bruk og spillene kan kopieres til konsollens primære lager når de skal til pers.

For å utvide den primære SSD-lagringen må spillerne kjøpe en høyhastighets M.2 som oppfyller Sonys krav, og montere den i konsollens interne SSD-feste, men det er fremdeles inaktivt for alle unntatt beta-brukerne.

Xbox Series X/S

Eneste løsning for den som vil utvide lagerplassen på Xbox Series X/S er Seagates skreddersydde Storage Expansion Card. Det får du for 2449 kroner for 1 TB.

 Alle prisene er hentet fra Prisjakt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse