Apple Macbook
En rekke brukere av de nye Macbook Air og Pro med M1-prosessor rammes av en merkelig feil.

Annonse


Skjermene på M1-Mac’ene sprekker på uforklarlig vis

En rekke brukere av de nye Macbook Air og Pro med M1-prosessor er blitt rammet av uforklarlig sprukne skjermer.

Uforklarlig

De nye Macbook Air og Macbook Pro 13-tommer med M1-prosessor er ny på innsiden, men på utsiden ser de ut som før. Brukerne av disse modellene har støtt på et nytt problem. Flere har opplevd at skjermen på uforklarlig vis plutselig har sprukket. Rapporter om fenomenet er blitt delt på blant annet Apples supportforum og Reddit. Flere skriver at de har slått av datamaskinen og da de skrudde den på, sprakk den.

Brukerne belastes

I noen tilfeller har Apple reparert eller byttet ut maskinene gratis, men de fleste brukerne er blitt belastet:

Jeg har en M1 Macbook Pro som jeg kjøpte i mars 2021. Igår åpnet jeg den for å oppdage sprekker i skjermen. Jeg kontaktet Apple og måtte forhåndsbetale 570 pund (7000 kroner) for at de skulle reparere den. Jeg fortalte at jeg ikke hadde skadet skjermen og de svarte at det ville teknikerne avgjøre.

Ian Probert

Ifølge EUs forbrukerlovgivning må produsenten bevise at skaden er påført av kunden hvis den skjer de første seks måneder etter kjøpet, noe som sannsynligvis er vanskelig hvis datamaskinen ikke har andre skader enn sprukket skjerm.

Annonse


Mange rapporter

Jeg kjøpte en MacBook Air M1 for seks måneder siden og skjermen sprakk uten noen åpenbar grunn. Datamaskinen sto på skrivebordet om natten og dagen etter åpnet jeg den. Skjermen hadde to små sprekker til høyre. Jeg kontaktet et autorisert Apple-senter som fortalte at Apple-garantien ikke dekket det, ettersom jeg har lagt igjen noe på størrelse med et riskorn mellom skjermen og tastaturet. Det er absurd, jeg har ikke noe lignende på skrivebordet.

Det samme skjedde meg. Den bærbare maskinen sto på skrivebordet og da jeg åpnet den var den ødelagt.

Det samme her. Den sto på skrivebordet – jeg kom hjem og åpnet den og den var sprukket. 

Flere teorier

Blant spekulasjonene om årsakene til de skjøre skjermene er det flere teorier: 

En går ut på at den bærbare maskinen er blitt lukket med rusk/gjenstand nær hengslingen. Dette vil medføre risiko for hvilken som helst bærbar datamaskin. En bruker spekulerer i at rammen er for svak til å beskytte skjermen mot dreiemomentet når den lukkes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse