iphone13konsept
iPhone 13 konsept. Bilde: Darvik Patel

Det kan bli vanskelig å skaffe iPhone 13 og nye iPad

Annonse


I år som i fjor har det vært trøblete å skaffe seg dingsene man ønsker seg til en rimelig pris og innen rimelig tid etter lanseringen.

Apple advarte mot for få enheter også i fjor

Hverken tampen på året, ei heller store deler av 2022, ventes å bli så veldig mye bedre. Når det er sagt har Apple sikret seg 90 millioner iPhone 13 i år, opp fra den første batchen på 75 millioner.

Årsaken er trolig at selskapet har stor tro på at den nye 120Hz-skjermen vil imponere Apple-fansen såpass at dette blir en mer interessant iPhone-lansering enn kanskje spådd grunnet i hovedsak kamera-oppgraderinger utover skjermen.

Nye iPad-er er på vei

Allerede nå varsler Apple markedet og maner til ro i forhold til alt for ville salgs-analyser. Årsaken er åpenlys også i år: det er ikke nok komponenter, og det vil skade spesielt iPhone og iPad.

Annonse


Vi forventer at forsyningsbegrensningene i september-kvartalet blir større enn det vi opplevde i løpet av juni-kvartalet. Begrensningene vil primært påvirke iPhone og iPad.

Luca Maestri, Chief Financial Officer, Apple

Det er interssant at også iPad nevnes, for det vil jo ikke være noe problem å levere de nåværende iPad-modellene også senere i år, da vil jo heller ikke iPad M1 være et nytt produkt lenger. Med andre ord er det vel bare en ting å si: det kommer nye iPad-er på tampen av året.

Ryktet går på en ny iPad mini 6 med 8,3″ skjerm, mindre rammer og A15-brikkesett. Også iPad, den rimeligste inngangsmodellen, skal innmat-oppgraderes i år. 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse