Nye hengsler i neste Surface Book? Vi får se.

Annonse


Nytt Microsoft-patent avslører: kan gjøre Surface Book langt mer spennende

I en ny patentsøknad beveger Microsoft seg tydelig i samme retning som HP Elite Folio og Acer ConceptD med sitt designspråk.

Hengslete design

Det nye designet som vises i patenten lar enheten justeres inn i forskjellige stillinger, veldig likt hvordan Apples Magic Keyboard gjør dette for iPad. Det nye designet vil også la enheten gå lenger frem mot brukeren, men uten å dekke berøringsflaten på tastaturet.

Det nye designet i patenten viser klart hvordan de nye hengslene gjør at enhetene kan brukes i mange forskjellige posisjoner. Kilde: PatentScope

Selv om patenten kan bety at en betydelig redesign er på vei til Surface Book-produktene så nevner ikke Microsoft noen spesifikke produkter eller produktlinjer i dokumentene som ble funnet av WindowsUnited.

HP Elite Folio (2021) lar brukeren “poppe” skjermen over tastaturet. Kilde: HP.com

Både Apple sitt Magic Keyboard til iPad og HP Elite Folio har begge samme tilnærming til å la tastaturet dekkes av skjermen, posisjoneres på flere måter for å gjøre en eller flere oppgaver lettere å gjennomføre. Som for eksempel å ta håndskrevne notater, samtidig som berøringsflaten er tilgjengelig for å navigere og bruke snarveier.

Annonse


Mulig design for Surface Book 4

Spørsmålet som gjenstår er selvfølgelig hva Microsoft sine ambisjoner for neste generasjon av Surface vil være, rykter har svirret om at Microsoft fortløpende vurderer om den modulære formfaktoren som Surface har idag vil være veien å gå videre også.

En annen god grunn til at det er lov å håpe på radikale endringer i Surface-serien er at produktet ikke har fått noen markant redesign siden det ble sluppet i 2015.

Hva tenker du? Er dette endringen som hadde fått deg til å løpe til butikken for den neste Surface-modellen? Del med oss i kommentarene!

Annonse