Tesla jobber med å åpne opp SuperCharger-nettverket for resten av verden.

Annonse


Musk: Slik blir det når andre enn Tesla-eiere bruker Supercharger-nettverket

Elon Musk og Tesla gir litt mer informasjon om hvordan det rent praktisk blir lagt til rette for at andre bileiere skal kunne bruke Tesla sine ladepunkter fremover.

Senere i år

Fortsatt er tidslinjen satt til at åpningen av ladenettverket til Tesla åpnes i løpet av året, over de siste månedene så har Tesla gitt klare indikasjoner på at de ønsker å åpne opp nettverket sitt av superladere for resten av elbil-markedet.

Dette har naturlig nok vært en kontroversiell tanke all den tid at ladepunktene for Teslaer har vært forbeholdt kun en produsent noe som har gjort at venting på ledige ladepunkter ikke har vært et like stort problem for de som for andre.

Appen åpnes

De siste månedene har Tesla jobbet med å tilpasse Tesla appen slik at man kan bruke den også om man ikke eier en bil fra produsenten, så eiere av el-biler fra andre produsenter vil dermed kunne benytte Tesla sin egen app, sammen med et betalingskort for å få tilgang til deres punkter.

Annonse


Under en presentasjon av kvartalstallene for andre kvartal i år så ble Musk spurt om hva strategien er:

Vi tenker på en virkelig enkel fremgangsmåte der du bare laster ned Tesla-appen, du går til en Supercharger, du bare indikerer hvilken bod du befinner deg i, du kobler til bilen din, selv om det ikke er en Tesla, og du bare får tilgang til appen å fortelle “slå på båsen at jeg er inne for hvor mye strøm”, og dette skal fungere for nesten alle produsenters elektriske biler.

Elon Musk

Tesla-sjefen bekreftet også at dette skal bli tilgjengelig i alle land der Tesla bruker CCS-standarden, deriblant Norge. Som i Nord-Amerika bruker Tesla sin egen kobling, men Musk bekreftet at der hvor de avviker fra CCS vil en adapter bli gjort tilgjengelig for kjøp og bruk på ladestasjonene.

Vil unngå overbelastning

Det store spørsmålet som mange Tesla-eiere har stilt seg i det siste er hvordan Tesla skal unngå at ladestasjonene blir overbefolket når dette åpnes opp. Til dette bekrefter Musk at planen er å introdusere en mer avansert prismodell hvor både ladehastighet og antall biler ved hvert punkt vil være med å oppfordre til kortere sesjoner per bil.

Annonse


Annonse


Annonse