LG.Display jobber med mye spennende for tiden. Kilde: TFTCentral

Annonse


LG skal lage skjermer med 480Hz(!)

For deg som ikke synes 360Hz er nok, så jobber LG nå med skjermer med 480Hz i følge TFTCentral.

Starter utviklingen i år

I skrivende stund er det veldig lite informasjon om dette prosjektet fra LG.Display, men det som er klart er at LG har planer om å pushe grensene for skjermer ytterligere i år. På markedet idag finner man 360Hz skjermer, men det er snakk om et fåtall modeller.

LG.Display sine planer om å utvikle 480Hz paneler starter i 2021, men produksjonsstart ser ikke ut til å være før mot slutten av 2022. Panelene kommer til å begrenses til 1080p (1920×1080) og det kan se ut til at den første skjermen vil være 24,5 tommer. De eneste spesifikasjonene som finnes utenom de vi allerede har nevnt er sRGB fargeprofil og støtte for HDR400.

Andre oppdateringer

LG.Display jobber også med ett nytt produkt som har har modell-nummer LM315WR4-SSA1, denne kommer med 31,5″ IPS, 4K, 144Hz og HDR1000. Dette leveres i en oppløsning på 3840 x 2160 og har en rammeløs design på sider og topp. Den skal også kunne dekke 98% av fargespekteret i DCI-P3.

Annonse


Dette produktet skulle gått i produksjon mot slutten av 2021, men er nå utsatt til midten av neste år. Vi kan i skrivende stund bare spekulere, men det er nok råvare-mangelen som påvirker produksjonsplanene til LG.Display som flere andre produsenter verden over.

MiniLED gir mange fordeler og er steget videre fra FALD (Full Array Local Dimming). Kilde TFTCentral

LG.Display jobber også med å gjøre sine paneler bedre på flere andre måter, en av disse er forbedringer på HDR. Selskapet har flere paneler som støtter HDR600 i produksjon nå, men det jobbes også med å produsere flere paneler som benytter seg av Mini-LED. Mini-LED er et steg videre fra FALD og gir fordelen med at dimmesonene blir mindre, og at det blir langt flere av de.

IPS Black

En spennende nyhet er også at LG jobber med teknologien de kaller “IPS Black”, det er ikke mye som er kjent rundt dette enda.

LG jobber også med sin “IPS Black” teknologi. Kilde: TFTCentral

Det vi vet er at teknologien skal gi større dybde i sortnivåer og bedre bilder fra flere vinkler. Basert på det vi vet nå så er skjermer med teknologien planlagt å komme i produksjon i januar neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse