Steam Deck
Valves håndholdte spillenhet er i ferd med å bli spennende.

Annonse


Steam Deck blir bedre enn først meldt

Valve har oppdatert minnespesifikasjonene for deres kommende håndholdte spillcomputer Steam Deck som forventes å være klar for bestilling i annet kvartal 2022. 

Firekanals 32-biters LPDDR5

Først ble Steam Deck oppgitt å ha dual-channel RAM, mens de oppdaterte spesifikasjonene viser -minne med hastigheter opp til 5500 MT/s.

Hastigheten på 5500 MT/s er ikke endret, men som Twitter-brukeren Locuza påpeker, var det noe som ikke stemte med de opprinnelige LPDDR5-spesifikasjonene oppført av Valve.

Steam Deck ble først oppført med dual-channel LPDDR5, men det er nå blitt korrigert til quad-channel 32-bit LPDDR5. En viktig distinksjon som bekrefter at Steam Deck har en enorm båndbredde i forhold til forventet GPU-ytelse.

Annonse


Viktig for en enhet som Steam Deck

Minnebåndbredde er spesielt viktig for en enhet som Steam Deck, og det har betydning for Valves valg av brikke. Steam Deck drives av en AMD APU – altså CPU og GPU i ett stykke – og hvis det er noe som er nyttig for en APU, så er det minnebåndbredde. Ettersom CPUen og GPUen deler tilgang til samme minne fordobles kravene til minnekomponenten i forhold til et vanlig PC-oppsett.

En stasjonær PC med diskret grafikkort trenger ikke bekymre deg på samme måte. Selv om det fremdeles er viktig å ha rikelig med minnebåndbredde tilgjengelig, fordeles byrdene på to sett minne – oftest DDR4-minne for CPU og GDDR6-minne for GPU.

Det er altså enda mer grunn til å la seg begeistre av Steam Deck? Faktisk er Valves håndholdte enhet i ferd med å bli spennende. Etter denne korreksjonen virker den adskillig mer gjennomtenkt.

Ikke klar for reservasjoner fra Norge

Steam Deck kan ikke reserveres fra Norge, men i EU er den listet for reservasjoner med priser på 419 euro for den billigste 64 GB-modellen, 549 euro for 256-modellen og 679 euro for 512 GB. Grovt sett kan du gange euro-prisen med ti og du nærmer deg beløpet i norske kroner. Det oppgis at Steam Deck forventes å være klar for bestillinger i annet kvartal neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse