operacelo
Private aktører gjør stablecoins basert på de store valutaene, tilgjengelig før sentralbankene kommer ut av sirupen.

Annonse


Krypto for alle: Norske Opera først ute med stablecoins basert på USD og EURO

Opera og Celo kommer EU i forkjøpet med et samarbeid om å gjøre eEUR, en stablecoin knyttet til euro, tilgjengelig.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Desentralisert økonomisk verktøy

Nettleseren Opera og Celo som er et åpen kildekode-system med fokus på desentraliserte økonomiske (DeFi) verktøy for smarttelefon, kunngjorde idag at Opera vil integrere Celo Dollar (cUSD) og Celo Euro (cEUR) stablecoins i sin kryptolommebok. 

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Integrasjonen gjør peer-to-peer-overføringer av Celos aktiva fra Operas kryptolommebok tilgjengelig. Opera har også sluttet seg til Celo Alliance for Prosperity, et nettverk av mer enn 140 organisasjoner som jobber for å fremme blockchain-teknologi.

Annonse


Billigere, raskere og lettere transaksjoner

cUSD og cEUR er stablecoins, kryptomynt knyttet til henholdsvis amerikanske dollar og euro. Med cUSD og cEUR kan brukerne overføre verdier og delta i globale økonomiske aktiviteter raskere, billigere og lettere. Stablecoins reduserer volatiliteten vi forbinder med kryptovaluta og knytter verdien av overføringen til en fiat både på sender- og mottagersiden. Både Celo Dollar og Celo Euro støttes av digitale verdier i Celo Reserve.

Med Celo får millioner av mennesker økonomiske verktøy tilgjengelig i lommen. Vi valgte cUSD og cEUR som våre første stablecoins ettersom en stor del av brukerbasen vår bor i land hvor tilgangen til finansielle tjenester er begrenset og overføringskostnadene høye. Celo gjør dette mulig for alle innehavere av et mobilnummer.

Cuautemoc Weber, leder av Operas Crypto and VP Business Development 

Opera først med blockchain-nettleser

I desember 2018 introduserte Opera den første blockchain-nettleseren, Opera for Android, med en innebygd kryptolommebok og dApp (desentralisert app)-explorer. Opera bygde deretter inn kryptolommebok i den stasjonære nettleseren og iOS-nettleseren.

Som den første store nettleseren som integrerte en kryptolommebok legger Opera krypto i hendene på virkelige mennesker. Operas fokus på vekstmarkeder, spesielt USA og EU, men også Afrika, Sørøst-Asia og Latin-Amerika, vil gi millioner av mennesker tilgang til P2P-betaling og utbetalingstjenester gjennom solide stablecoins i Celo-økosystemet.

Rene Reinsberg, medstifter av Celo

CELO er tilgjengelig i Opera-lommeboken via Ramp Swaps Ltd. Brukerne kan kjøpe og samhandle med cUSD, bitcoin og ethereum. Støtte for cEUR er på gang.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Opera og Celo

Opera har hundrevis av millioner brukere over hele verden. Hovedkontoret ligger i Oslo og selskapet er notert på NASDAQ (OPRA).

Celo er et åpen kildekode-økosystem med en idé om å bygge et finansielt system ‘som skaper vilkår for velstand for alle’.

Annonse