Qualcomm har mange jern i ilden for å sikre at de blir med på reisen. Kilde: Google.com

Annonse


Qualcomm bekrefter at de skal lage nye Snapdragon Wear brikker for smartklokker

2021 ser ut til å bli året hvor økosystemet til Wear OS får flere bein å gå på.

Satser kroppsnært

I mai gikk Google og Samsung ut og annonserte den nye samkjørte strategien rundt Wear OS plattformen for smartklokker. Og nå vil Qualcomm også dra sin del av lasset og har i det siste gjort en bunke kunngjøringer rundt emnet for å understreke sitt engasjement til alt som skjer i landskapet rundt kroppsnær teknologi og hvordan de ser for seg å være en bidragsyter for å sørge for vekst.

Les også: Qualcomm med utrolig stilig AR-konsept

I en pressemelding så avslører Qualcomm at de øker egne investeringer i kroppsnær teknologi og at de planlegger å rulle ut flere nye brikkesett basert på Snapdragon Wear spredt over flere forskjellige segmenter i løpet av de neste 12 månedene.

Annonse
Det er fortsatt uklart og det meste er løst prat inntil man ser noen faktiske detaljer på brikkesettene.

Lager egen vekstmaskin

En annen kunngjøring fra Qualcomm var at de også starter et eget akselerator-program for produsenter av kroppsnær teknologi. Programmet har fått navnet “Wearables Ecosystem Accelerator” og er ment å bistå OEMer (produsenter) av enheter som klokker og sensorer med å raskere komme på markedet med sine produkter.

Les også: Endelig blir Apple Watch sin største konkurrent helt ny

I denne sammenhengen er Qualcomm sin rolle å være en “kirsten giftekniv” produsenter av komponenter, utviklere av programvare og systemintegratorer mellom OEMer, ODMer og plattform-leverandører.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse