applerengjøring
Apple har en praktisk rengjøringsguide som også er fin å følge uavhengig av produsent.

Annonse


Apple: “IKKE rengjør produktene dine slik”

“Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid”, forklarer Apple i et oppdatert hjelpedokument som forklarer hvordan, og hvordan man ikke, rengjør produktene.

Ikke bruk blekemiddel og unngå fukt

“Du kan bruke en klut med 70 prosent isopropanol eller 75 prosent etanol, eller desinfiserende våtservietter til å tørke av den harde, ikke-porøse overflaten på Apple-produktet, for eksempel skjermen, tastaturet eller andre utvendige overflater.

Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå å få fukt i noen av åpningene, og ikke dypp Apple-produktet i noen rengjøringsmidler. Ikke bruk dette på overflater av tekstil eller skinn.”

Ikke spray rengjøringsmidler direkte på produktet.

Apple
“Såper, rengjøringsmidler, skuremidler*, komprimert luft, rengjøring med ultralyd og eksterne varmekilder kan forårsake skade og bør ikke brukes på Apple Watch.”
Apple advarer også å bruke rengjøringsmiddel som inneholder aceton. Apple forklarer: “Bruk et rengjøringsmiddel som er beregnet på skjermer. Spray aldri rengjøringsmiddel direkte på skjermen. Det kan komme på innsiden av skjermen og forårsake skade”.

Unngå kluter, håndklær, tørkepapir eller lignende produkter som kan ripe. Ikke bruk rengjøringsmidler på sprayboks, blekemidler eller skuremidler.

Apple

Apple advarer dessuten mot å “gni for mye” (det er jo mange av dere som er veldig glad i Apples produkter). Klutvalg er viktig, det vet alle, spesielt på store overflater som TV-er. Bruk derfor alltid en myk og lofri klut.

“iPhone har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg som er motstandsdyktig mot fingeravtrykk. Rengjøringsprodukter og skuremiddel vil slite på dette belegget i tillegg til at iPhonen kan ripes opp.” Det samme gjelder for iPad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse