Mini-LED
Det er blitt lagt ut et nærbilde av lysdiodene som viser hvordan skjermer med denne teknologien skiller seg fra tradisjonelle skjermer.

Annonse


Sinnssykt små dioder: Apples 12,9 M1 iPad Pro

Apples 12,9-tommers M1 iPad Pro er første enhet fra selskapet med mini-LED. Det er blitt lagt ut et nærbilde av lysdiodene som viser hvordan skjermer med denne teknologien skiller seg fra tradisjonelle skjermer.

10 384 mini-LED-dioder på 12,9-skjerm

På Weibo fjernet brukeren ‘Robin’ bakgrunnsbelysningslaget på 12,9-tommers iPad Pro. Ifølge oversettelsen følte han “ærefrykt” over at Apple kunne dekke 12,9’-skjermen med et så vanvittig stort antall mini-LED-dioder. Som sammenligning plasserte han en bønne på lysdiodene. 

Antall dimmesoner økt nesten fem ganger

Robin la også ut et bilde som viser dioden forstørret 30 ganger under mikroskop. Disse endringene forklarer hvorfor M1 iPad Pro til en langt lavere pris kan vise til flere dimmesoner enn Pro Display XDR. Apples premiummonitor for profesjonelle bruker tradisjonell LCD og er begrenset til 576 dimmesoner. M1 iPad Pro har mini-LED-skjerm med 2596 dimmesoner mellom lyseste lys og mørkeste mørk.

Lysere lys og mørkere mørk

Resultatet er økt maksimum lysstyrke og dypere mørk, forbedret farvenøyaktighet og kontrast. Alt dette er fordelaktig, ikke bare for profesjonelle, også for vanlige forbrukere. Men det har sin pris. Basismodellen av 12,9 M1 iPad Pro går for 1099 dollar (9850 kroner) på Apples nettbutikk og 999 på Amazon. På Komplett får du den for 13 290 kroner.

Neste år ventes mini-LED å komme på 11-tommersmodellen.

Annonse