Annonse


Microsoft har lansert sin egen Linux

Linux distroen til Microsoft har fått navnet Common Base Linux Mariner, eller CBL Mariner.

Bygget for skyen

Selskapet som kanskje anså Linux til å være sin argeste fiende på ett tidspunkt har nå sluppet sin helt egne versjon av Linux. Distroen har fått navnet Common Base Linux (CBL)-Mariner. En linux distribusjon er et operativsystem basert på linux kjernen, dette pakkes så sammen med nødvendig annen programvare som distribueres som en selvstendig pakke.

Les også: Nå kommer Linux-appene til skrivebordet

I dette tilfellet så er CBL-Mariner bygget for serverdrift og skal håndtere Microsoft sin infrastruktur for skytjenester samt forskjellige Edge-tjenester på en sikker og stabil måte.

Annonse
En virkelig milepæl

At Microsoft nå slipper en helt egen Linux-versjon er ikke helt uten symbolverdi. Selskapet har i mange år hatt Linux på radaren både som et OS for sluttbruker, men spesielt på infrastruktur. De siste årene har derimot Microsoft omfavnet Linux i større og større grad.

Tidligere har Microsoft også sluppet en tilpasset linux distre med navnet Azure Sphere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse