Fakespot fjernet på initiativ av Amazon.
Trengte Fakespot tillatelse til å avsløre falske anmeldelser mens du handler på Amazon?

Annonse


Amazon fjernet app som avslører falske produktomtaler

Apple fjernet fredag ​​Fakespot-appen fra iOS App Store. Fakespot er en tjeneste som filtrerer og skjuler falske produktanmeldelser på Amazon. iOS-appen kom i forrige måned, men nå er den tatt ned etter initiativ fra Amazon selv.

Trengte Fakespot tillatelse til å avsløre falske anmeldelser mens du handler på Amazon?

Ifølge Fakespots grunnlegger Saoud Khalifah tok ikke Apple seg bryet med å forklare årsakene til at de fjernet appen. Imidlertid bekrefter utviklerne at Amazon sendte dem et varsel om fjerning i juni, og det er sannsynligvis grunnen til at iOS-appen ikke lenger er tilgjengelig for iPhone- og iPad-brukere.

Formidler “misvisende informasjon” om selgerne

Appen integreres med Amazons nettsted og identifiserer falske anmeldelser på produktsider. Amazon hevder at appen injiserer kode som kan skade brukernes data i tillegg til å formidle “misvisende informasjon” om selgerne.

Amazon forteller også at Fakespot injiserer kode og setter kundedata (e-postadresser, kredittkortinformasjon og nettleserloggen) i fare, men de “vet ikke om Fakespot bruker denne informasjonen”.

Annonse


Amazon: Ingen problemer med  kupongapper

Fakespot innrømmer at appen injiserer kode for å vise sin egen score, men benekter kategorisk at den medfører sårbarhet og påpeker at apper som inkluderer nettleservisning er vanlig – inkludert kupongapper som Amazon “ikke ser ut til å ha noe problem med”.

Amazon bekrefter at de har bedt Apple om å fjerne appen under retningslinje 5.2.2, som forbyr utviklere å bruke tredjepartsinnhold i en app uten tillatelse. Apple har tidligere brukt samme retningslinjer for å forby tredjepartsapper som integreres med Tesla-kjøretøy.

Amazon kjøpte søkeresultater for “Fakespot”

5.2.2 Tredjeparts nettsteder/tjenester: Hvis appen din bruker, får tilgang til, tjener penger på tilgang til eller viser innhold fra en tredjepartstjeneste, må du sørge for at du spesifikt har lov til å gjøre det i henhold til tjenestens vilkår for bruk. Autorisasjon må gis på forespørsel.

Fakespot-utviklerne påpekte at Amazon kjøpte søkeresultater for søkeordet “Fakespot” i App Store for å hindre brukere i å finne appen. Søker du etter “Fakespot” i App Store kommer Amazon-appen først med annonsemerking. Fakespot hadde 150 000 iOS-installasjoner mens den var tilgjengelig i App Store.

Amazon har vilje til å bekjempe små selskaper som avdekker sprekker i fasaden deres.

Saoud Khalifah, Fakespots grunnlegger

150 000 installasjoner

Khalifah antyder at Amazon må ha innsett at folk valgte Fakespot fremfor Amazons egen app. Han forteller at Fakespot hadde 150 000 installasjoner fra iOS App Store uten at de brukte penger på markedsføring.

Amazon selv hevder de allerede har de nødvendige verktøyene for å identifisere og stoppe falske anmeldelser, og ymter frempå om at tredjepartstjenester som hevder å gjøre dette “for det meste tar feil”.

Annonse