Bygger ny programvareinfrastruktur rundt det nye operativsystemet.
Bygger ny programvareinfrastruktur rundt det nye operativsystemet.

Annonse


Glipp fra Microsoft: Prisinformasjon om sky-tjenesten Windows 365 lekket

Microsoft har ved et uhell sluppet prisinformasjon for Windows 365, den nye virtualiseringstjenesten som gir sky-tilgang til et Windows-skrivebord fra hvilken som helst enhet.

Skulle hemmeligholdes til 2. august

Opprinnelig sa selskapet at de ikke ville avsløre prisingen av Windows 365 før lanseringsdagen 2. august, men ett lysbilde som ble delt under en økt hos Microsoft Inspire, har delvis avslørt hemmeligheten.

Microsoft vil belaste 31 dollar (275 kroner) pr. bruker pr. måned for en skybasert PC med to CPUer, 4 GB RAM og 128 GB lager. Denne SKU-en er designet for bedrifter med 300 eller færre ansatte.

Dette er priser for én SKU. Microsoft vil tilby flere konfigurasjoner og prisnivåer, å dele når produktet blir generelt tilgjengelig.

Microsoft til The Verge

Billigere alternativer vil bli tilgjengelig

Selv om ingen ytterligere priser er bekreftet, er det klart at billigere alternativer vil bli tilgjengelig.

Annonse
Windows 365 er blitt markedsført som “en ny måte å oppleve Windows 10 eller 11 på”, og det kan gi bedrifter en rekke nye muligheter i et kostnads-, administrasjons- og produktivitetsperspektiv.

Appene streames

I stedet for å være vert for operativsystemet og applikasjonene og legge beslag på lokale ressurser, lar Windows brukerne streame appene, dataene og innstillingene til en hvilken som helst enhet – inkludert de som kjører på macOS, Linux og Android.

Det fine med systemet er ifølge Microsoft, at bedriften ikke er låst til en spesifikk konfigurasjon eller antall brukere; Windows 365 lar kundene skalere ressursene opp og ned etter behov.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse