Apple Augmented Reality
Stemmer det har vi mye å se frem til.

Annonse


Frynsete rykter med spennende innhold

Et tvilsomt rykte fra en tvilsom kilde antyder at Apples første virtual reality-headset blir presentert på Worldwide Developers Conference (WWDC) i 2022 og at det vil kunne integreres med “en ny iPod”.

Tas med en klype salt

Ryktet kommer fra AR/VR-evangelisten Robert Scoble. Han la til at årsaken til at Apple vil presentere hodesettet om sommeren er at en “ny iPod er en enorm nyhet som kommer til jul”. Han sier at iPoden “vil introdusere mange av opplevelsene i hodesettet” og at de vil jobbe sammen.

Ytterligere detaljer om Apple VR-headsettet og iPoden er knappe, men Scoble antydet at sistnevnte vil gi en “imponerende lydopplevelse” og vil være en “flott kontroller for AR”.

Det er mange grunner til å være skeptisk til ryktet – inkludert en påfølgende tweet fra Scoble selv:

Annonse
Scoble har ingen solid “track record” på Apple-rykter. I 2017 spådde han for eksempel feilaktig at Apple ville lansere AR-briller i partnerskap med Carl Zeiss.

Scoble-støtte fra solid hold

Imidlertid har mer anerkjente kilder bekreftet at Apple antas å jobbe på flere hodemonterte AR- og VR-enheter. Det inkluderer en visirlignende enhet som vil fokusere på VR og MR (“mixed reality”), noe som visstnok skal senke brukeren fullstendig ned i det virtuelle.

Ryktene om spesifikasjonene og prisen varierer, men både den velrenommerte Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo – som bygger sine spådommer på analyser av forsyningskjedene – og The Information spår lansering i 2022.

Ifølge Kuo blir MR-visiret fulgt opp av et lettere “Apple Glass” som vil legge AR-informasjon oppå den virkelige verden. Kuo spår til og med at AR-kontaktlinser kommer innen 2030.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse