Intel
GlobalFoundries’ tette bånd til AMD kan utløse antitrustspørsmål.

Annonse


Intel i forhandlinger om å kjøpe halvlederprodusenten GlobalFoundries

Intel er i samtaler om å kjøpe halvlederprodusenten GlobalFoundries Inc for rundt 30 milliarder dollar. Samtalene ser ikke ut til å inkludere GlobalFoundries direkte ifølge en talsmann for selskapet. GlobalFoundries eies av formuesfondet Mubadala i Emiratene.

Kan bli Intels største oppkjøp

Om det kommer til en avtale vil det ha turboeffekt på Intels planer om å øke produksjonen av chips for andre teknologiselskaper, og det vil rangere som Intels største oppkjøp noensinne.

Samtalene kommer mens næringslivet over hele verden er hemmet av mangel på halvledere, blant andre sliter bilprodusentene med å holde produksjonen oppe. En avtale kan bidra til å øke produksjonen av chips i en kritisk fase med høy etterspørsel.

Skilt ut fra AMD

Intel er et av de få selskapene i halvlederindustrien som både designer og fremstiller egne chips. Tidligere iår meldte Intel, som har en markedsverdi på rundt 225 milliarder dollar, at de vil investere 20 milliarder dollar i fabrikker i USA for å utvide produksjonskapasiteten.

Annonse
Intels nye administrerende direktør Pat Gelsinger, sa i mars at selskapet har til hensikt å åpne fabrikkene for eksterne chipdesignere ettersom de konkurrerer med taiwanske Semiconductor Manufacturing Co Ltd og koreanske Samsung.

GlobalFoundries ble eget selskap da produksjonsdelen av morselskapet Advanced Micro Devices (AMD) ble skilt ut og solgt for et drøyt tiår siden, et forhold som kan utløse antitrustspørsmål om det blir noen avtale med Intel. 

Statlig Abu Dhabi-selskap

GlobalFoundries eies av Abu Dhabi-fondet Mubadala Investment Co., et statlig holdingselskap knyttet til Mohamed bin Zayed, kronprins av Abu Dhabi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse