LG Signature OLED R.
Men LG N orge har ingen informasjon om når den kommer til Norge.

Annonse


LG ruller ut en futuristisk, sammenrullbar TV

LGs futuristiske sammenrullbare TV, Signature OLED R 65 4K dukket opp for forhåndsbestilling i England i april. Nå er den dukket opp på LGs amerikanske produktsider med handleknapp, men forhåndsbestillinger kan visstnok ikke gjøres før i august. 

Én million for en TV

Prisen i USA er 100 000 dollar som tilsvarer 875 000 kroner. I England er prisen den samme, men i noe dyrere pund. Ifølge LG er den ennå ikke på vei til Norge – så det tar nok en tid før naboen har den.

LG sammenrullbare TV ble først introdusert som en futuristisk prototype på Consumer Electronics Show i Las Vegas 2018. Allerede neste år kom de med et ekte produkt som kan rulles ut av og deretter forsvinne helt i en boks når den ikke brukes. 

Boksen TVen rulles inn i inneholder også et Dolby Atmos-lydanlegg. TVen har en modus mellom Full View og Zero View hvor den er delvis rullet ut. LG kaller det Line View og det kan brukes til å vise klokken, bilder, musikkontroller etc.

Annonse
Oppfyller alle krav til en moderne TV

Teknisk sett er OLED R allerede forbigått av nyere LG-modeller. Den mer tradisjonelle G1-serien som ble introdusert tidligere iår, kan bli lysere enn noen av selskapets øvrige OLED-er, inkludert den sammenrullbare OLED R. Men OLED R-panelet oppfyller fremdeles alle krav du stiller til en moderne smart-TV, den har Dolby Vision, 120 Hz 4K-spill, variabel oppdateringsfrekvens, automatisk lav latensmodus, fire HDMI-porter etc. – og det skulle bare mangle for en TV i denne prisklassen. 

Holder i 70 år

I dette tilfellet er det virkelige salgsargumentet neppe de mest spissede spesifikasjonene, heller at TVen kan rulles sammen og forsvinne. OLED R skal tåle 50 000 utrullinger. Hvis du begrenser deg til å skru den på to ganger pr. dag, holder den i nærmere 70 år før den må byttes i et om 70 år tidsriktig produkt, hva det enn måtte være.

OLED R ble naturlig nok først tilgjengelig i Syd-Korea og har kunnet forhåndsbestilles i Storbritannia fra april til 99 999 pund (1,2 millioner kroner). Neste på listen er altså USA. LG Norge har ingen informasjon om når TVen kommer til oss.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse