LG Signature OLED R.
Men LG N orge har ingen informasjon om når den kommer til Norge.

Annonse


LG ruller ut en futuristisk, sammenrullbar TV

LGs futuristiske sammenrullbare TV, Signature OLED R 65 4K dukket opp for forhåndsbestilling i England i april. Nå er den dukket opp på LGs amerikanske produktsider med handleknapp, men forhåndsbestillinger kan visstnok ikke gjøres før i august. 

Én million for en TV

Prisen i USA er 100 000 dollar som tilsvarer 875 000 kroner. I England er prisen den samme, men i noe dyrere pund. Ifølge LG er den ennå ikke på vei til Norge – så det tar nok en tid før naboen har den.

LG sammenrullbare TV ble først introdusert som en futuristisk prototype på Consumer Electronics Show i Las Vegas 2018. Allerede neste år kom de med et ekte produkt som kan rulles ut av og deretter forsvinne helt i en boks når den ikke brukes. 

Boksen TVen rulles inn i inneholder også et Dolby Atmos-lydanlegg. TVen har en modus mellom Full View og Zero View hvor den er delvis rullet ut. LG kaller det Line View og det kan brukes til å vise klokken, bilder, musikkontroller etc.

Annonse


Oppfyller alle krav til en moderne TV

Teknisk sett er OLED R allerede forbigått av nyere LG-modeller. Den mer tradisjonelle G1-serien som ble introdusert tidligere iår, kan bli lysere enn noen av selskapets øvrige OLED-er, inkludert den sammenrullbare OLED R. Men OLED R-panelet oppfyller fremdeles alle krav du stiller til en moderne smart-TV, den har Dolby Vision, 120 Hz 4K-spill, variabel oppdateringsfrekvens, automatisk lav latensmodus, fire HDMI-porter etc. – og det skulle bare mangle for en TV i denne prisklassen. 

Holder i 70 år

I dette tilfellet er det virkelige salgsargumentet neppe de mest spissede spesifikasjonene, heller at TVen kan rulles sammen og forsvinne. OLED R skal tåle 50 000 utrullinger. Hvis du begrenser deg til å skru den på to ganger pr. dag, holder den i nærmere 70 år før den må byttes i et om 70 år tidsriktig produkt, hva det enn måtte være.

OLED R ble naturlig nok først tilgjengelig i Syd-Korea og har kunnet forhåndsbestilles i Storbritannia fra april til 99 999 pund (1,2 millioner kroner). Neste på listen er altså USA. LG Norge har ingen informasjon om når TVen kommer til oss.

Annonse