spaniaiphone12ytelse
Spanske "Organisation of Consumers and Users" mener at Apple med viten og vilje degraderer iPhone 12-ytelsen for å selge nye mobiler.

Annonse


Beskylder Apple for å senke iPhone 12-ytelsen med vilje, men er dette en misforståelse?

Forbrukerombudet i Spania, “Organisation of Consumers and Users”, anklager Apple for å senke ytelsen på iPhone 12, 11, 8 og Xs fra og med iOS 14.5.

Forringer iOS 14.5 ytelsen på nye iPhones uten at batterikvaliteten er forringet?

Det er mange år siden iPhone 6-serien og “batterygate”. Etter at Apple senket ytelsen for å bevare batteriet, uten å informere kundene, har selskapet introdusert batterihelsesjekk slik at man kan finne ut om batteriet kan yte 100 prosent eller ikke.

Dette er nytt for oss, men nå mener den spanske forbruker-organisasjonen at Apple igjen senker ytelsen på iPhone 12 etter installasjon av iOS 14.5, 14.5.1 og 14.6-oppdateringene.

Faktisk mener de sågar at også iPhone 11, 8 og Xs-serien også har svakere ytelse fra og med iOS 14.5.

Annonse
Dette er brevet OCU sendte Apple

“9. juli sendte OCU, sammen med Altroconsumo, Deco Proteste og Test-Achats, et brev til Apple der de ba selskapet om å forklare de publiserte rapportene vedrørende forringet ytelse opplevd av brukere av iPhone 12, 11 og 8-serien og Xs etter IOS 14.5, 14.5.1 14.6 oppdateringene.

Disse oppdateringene har skadet forbrukerenheter betydelig, og har fått prosesseringshastigheten nedjustert og at batteriet tappes raskere. Det rapporterer mange medier, både tekniske og ikke-tekniske.”

ITavisen mener: dette høres merkelig ut

Det høres ut som organisasjonen misforstår hvorfor ytelsen blir dårligere etter bruk, noe som skyldes kjemikalie-sammensettingen i moderne batterier. Det Apple gjorde galt for noen år siden var å ikke informere om at batteribytte var det eneste som skulle til for å gjenopprette ytelsen, i stedet for å handle en ny iPhone.

Det organiasjonen må ha dokumetasnjon på nå er at Apple har nedjustert ytelsen selv om det ikke er noe galt med batteriet. Det har vi ikke hørt noe om, samtidig som vi vet at Apple-brukere er veldig følsomme i forhold til hvordan mobilen fungerer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse