Tesla Cybertruck blir speilløs.
Skal visstnok også forsyne Tesla med intelligent lys.

Annonse


Samsung sikret seg oppdraget med å lage kameraene til Tesla Cybertruck

Fremtidige Tesla Cybertruck-eiere vil ha kameradrevne “bakspeil” med elektronikk fra Samsung Electro-Mechanics. Selskapet skal ha inngått en avtale til en verdi av nesten fire milliarder kroner om å forsyne USAs største elbilprodusent med kameramoduler.

Speilløst design

Informasjonen stammer fra sydkoreanske publikasjoner. De hevder at Samsungs kameramoduler vil bli brukt i Teslas nyeste elektriske kjøretøy som ble avduket i november 2019 – og det kan ikke være noe annet enn Cybertruck. 

Cybertruck-prototypen som ble vist frem var ikke utstyrt med konvensjonelle bakspeil, men med en rekke kameraer koblet til skjermer på dashbordet. Produksjonsmodellen skal ikke være så forskjellig fra prototypen og rapportene er en bekreftelse på at Cybertruck holder fast ved et speilløst design.

Samsung–Tesla 

At Samsung og Tesla samarbeider om elbil-teknologi er ikke noe nytt. Allerede i 2016 leverte den koreanske teknologigiganten store mengder battericeller til Tesla, og rapporter indikerer at Tesla har sikret seg leveranse av neste generasjons LED-modul for intelligente frontlykter, PixCell LED fra Samsung.

Den firehjulsdrevne (AWD) utgaven av Tesla Cybertruck var opprinnelig planlagt å settes i produksjon senere iår, mens den bakhjulsdrevne (RWD) utgaven skulle komme i slutten av 2022. Det har gått rykter om forsinkelser, men det gjenstår å se.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse