varnishoslo
Varnish skryter at de som ingen andre har klart å presse Intel CPU-er som brukes i server-oppsett for å kunne levere mer video-innhold, kjappere. En av nøklene er en effektiv algoritme, og den er skrevet i Oslo.

Annonse


Oslo-kontoret samarbeidet med Intel – klarte nesten 400 Gbit/s

Varnish er et selskap med røtter i Norge. Nå kan de skryte av å ha satt det de mener er en “uoffisiell” verdensrekord.

Varnish nytter 3.generasjon Intel Xeon Scalable CPU-er

Selskapet har alltid spesialisert seg i mellomlagringsteknologi på nettet, og denne gang er det snakk om CDN-(Content Delivery Network) overføringshastigheter med Intel-maskinvare som vil dekke behovene for en rekke store leverandører av blant annet video-strømming.

CDN er en mellomlagringsteknologi (caching) som forbedrer ytelsen på distribusjon av innhold i nettet dramatisk ved at mellomlagringen skjer nær der innholdet skal konsumeres. CDN er spesielt viktig i forbindelse med overføring av live video og on-demand video – som strømmetjenester.

Varnish Software

Det er med Intels nye prosessorplattform selskapet har satt rekordene og klarte nesten 400 Gbit/s:

  • Video on demand CDN (1 CPU-sokkel): Opptil 192 Gbit/s med 3. generasjon Intel Xeon Scalable og 4. generasjon Intel DC P5510 SSD
  • Video on demand CDN (2 CPU-sokler): Opptil 383 Gbit/s med 3. generasjon Intel Xeon Scalable og 4. generasjon Intel DC P5510 SSD

Algoritmer skrevet i Oslo tyner ytelsen ut av Intel-maskinvaren

Espen Braastad, VP of Engineering, Varnish Software

– Uoffisielt så er nesten 400 Gbit/s en verdensrekord for standardprogramvare, noe som er mulig gjennom vårt tette samarbeid med Intel. Ikke bare nærmer vi oss de øvre fysiske linjehastighetene og gjør det mulig å håndtere den enorme etterspørselen etter strømmetjenester – vi gjør det også mer kostnadseffektivt, sier Lars Larsson, CEO i Varnish Software.

Norske Espen Braastad, VP of Engineering, mener at den ekstra gode ytelsen “i stor grad skyldes Varnish sitt Oslo-kontor tette samarbeid med Intel for å skrive nye algoritmer som gjør det mulig å tyne det lille ekstra ut av de nyeste Intel-prosessorene”.

Annonse
De nye algoritmene gjør at Varnish-programvaren er det som betegnes som «NUMA-aware», som betyr at all minneaksess er mest mulig lokal og med mest mulig effektiv I/O-prosessering.

Varnish Software

Dette er “NUMA”

“NUMA står for «Non-Uniform Memory Access» og er en arkitektur som brukes i moderne servere som har flere enn én prosessor-sokkel, for å kompensere for det faktum at moderne prosessorer er langt raskere enn hastigheten til systemminnet (RAM).

I en NUMA-arkitektur er hver prosessor fysisk forbundet med minnebrikker (RAM) som denne prosessoren «eier», og hver prosessor har også sine egne I/O-busser (til nettverk, for eksempel). Det betyr at når én prosessor skal aksessere minnet som er forbundet med den andre prosessoren, så må den gå omveien om en buss som forbinder de to prosessorene. Det kan bety dårligere ytelse hvis ikke programvaren som brukes er «NUMA-aware» og har kontroll på disse tingene.”

– Et partnerskap med Intel betyr at vi kan optimalisere programvare og maskinvare for å ta hensyn til de de mest krevende nettverksutfordringene. De gode resultatene fra de siste ytelsesmålingene skyldes delvis at vi har lagt til NUMA-funksjonalitet i den nyeste versjonen av Varnish-programvaren, slik at hver prosessor i et toprosessor-system kan ha direkte og rask tilgang til minnet, sier Espen Braastad, VP Engineering i Varnish Software.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse