Annonse


Hvem har tatt ned nettsidene til den russiske hacker-ligaen REvil?

Revil, gruppen som blant annet står bak det massive angrepet på Coop i Sverige står uten nettsider.

Infrastruktur forsvunnet

Plutselig står den beryktede ligaen uten noen form for infrastruktur, dette skjedde angivelig i går kveld. REvil var gruppen som nylig stod bak angrepet som blant annet slo ut 800 Coop-butikker i Sverige.

Også kjent som Sodinokibi, har gruppen driftet flere nettsteder både på det åpne og det mørke nettet, disse har fungert som nettsider hvor ofre kunne betale for å frigjøre sine data, sider hvor gruppen har publisert data fra sine ofre og gruppens egen infrastruktur som de har brukt under angrepene.

Les også: Over 800 Coop-butikker nede etter ransomware-angrep

Annonse


Slett alt og forsvinn

Det er ikke uhørt at deler av infrastrukturen til REvil forsvinner, for så å komme tilbake, men at alt skal bli borte på samme tid er ikke vanlig. I tillegg er et av domenene på det åpne nettet decoder[.]re som gruppen har brukt til å ta imot betalinger tatt ned.

I følge Recorded Future skal dette ha skjedd rundt klokken 7 på morgenen i går, og på ettermiddagen samme dag så poppet en melding opp på en russisk hackingside om at REvil hadde slettet sine servere etter at de hadde hørt at en stevning var på vei.

“Gjennom ubekreftet informasjon mottok Revil Server-infrastrukturen en statlig lovlig forespørsel som tvinger revil til å fullstendig slette serverinfrastrukturen og forsvinne. Imidlertid er det ikke bekreftet.”

Kilde: BleepingComputer oversatt av Advanced Intel /v Vitali Kremez.

REvil 2.0

Opp i gjennom tidene så har man sett mange eksempler på at hackergrupper slik som REvil oppløses etter at trykket fra myndigheter øker, men man har også flere eksempler på at gruppene “oppløses” bare får å omgruppere og komme tilbake under et annet navn. Eksakt hva som har skjedd denne gangen er fortsatt uklart.

Etter at REvil var i media for kort tid siden for å ha brakt Coop i Sverige til knes er det ikke utenkelig at gruppen trenger å gå under jorden en stund.

Annonse


Annonse


Annonse