To gode propper i et lite og nett lade-etui. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

TEST: Sennheiser “CX True Wireless” er tusen kroner billigere, men er de like gode?

Annonse


Hvis du kan leve uten aktiv støydemping kan det godt hende at Sennheiser CX True Wireless er øreproppene for deg. Av alle øreproppene jeg har testet er Sennheisers nye noen av de med best lyd.

Samme høyttaler, mye billigere

De har samme høyttalerelementer som Sennheiser Momentum 2 (les vår 10 av 10 test!), men er over tusen kroner billigere.

CX True Wireless koster 1500 kroner og plasserer seg i et lavere prissikte enn de fleste premium propper. Det er fordi de mangler en funksjon som etterhvert har blitt standard for propper fra rundt 2000 kroner og oppover.

Sennheiser CX True Wireless spesifikasjoner:

 • 49 gram totalt med lade-etui, hver propp veier 6 gram
 • USB-C
 • Bluetooth 5.2
 • 7mm dynamiske høyttalerelementer
 • Lyd i frekvensområder mellom 5 Hz og 21 000 Hz
 • 4 mikrofoner totalt
 • In-ear
 • 9 batteritid, 27 timer totalt med lade-etui
 • Fulladet på halvannen time
 • Støtter kodeksene SBC, AAC, aptX™
 • Passiv støykansellering
 • To års garanti
 • Pris: 1490 kroner

Hvorfor ikke bare passiv støydemping?

For å bøte på fraværet av aktiv støykansellering har Sennheiser laget noen propper som i seg selv nesten utestenger all lyd. Når du putter disse i ørene blir det stille og jeg har ikke savnet aktiv støykansellering et sekund.

Annonse
Proppene sitter dessuten forholdsvis godt i øret. Og om du har mindre eller større ørekanaler enn normalt kan du bytte mellom forskjellige medfølgende proppetutter.

Jeg foretrekker egentlig litt mindre propper. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Personlig foretrekker jeg propper som ligger i øret og som ikke stikker inn i ørekanalen. Jeg liker også godt å kunne høre omverdenens lyd når jeg har behov for det, uten å ta ut proppene. Men om det ikke er viktig for deg, er de godt at Sennheiser har laget et billigere alternativ uten.

Momentum-lyd til en snillere pris

Lyden i proppene er upåklagelige. Sammenlignet med Samsung Galaxy Buds Live vil jeg si at de har en mer romlig lyd med mer bass. Jeg vil si at de også er på høyde med Galaxy Buds pro.

Proppene har det Sennheiser kaller Bass Boost, men i mine ører er bassen hakket for oppjustert. Men EQen kan man alltids justere i Sennheisers Smart Control-app.

Overflaten på proppene er trykkfølsom. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Begge proppene er trykkfølsomme og har funksjoner for å starte og stoppe musikk som de fleste andre propper. Men Sennheiser gjør noe smart med volum. Holder du på den venstre proppen skrur du volumet ned og holder du på den høyre skrur du volumet opp. Hendig.

Ønsker du å skreddersy knappenes funksjoner kan du gjøre det i Sennheiser-appen.

Proppene har de samme elementene som

Etter å ha vekslet på å prate med en propp og to propper i øret, synes jeg samtalekvaliteten virker helt ok. Jeg får tilbakemeldinger om at lyden er litt skarp og at den kunne vært mykere, men man hører meg visst klart og tydelig.

I min ende opplever jeg også at lyden kan bli litt skarp. Sennheiser har implementert en funksjon de kaller Sidetone som skal gjøre telefonsamtaler mer komfortable ved å la deg høre din egen stemme. Fint.

Kanskje litt for store?

Proppene er forholdsvis store og stikker noe lengre ut av øret enn det jeg foretrekker. Man kan på ingen måte legge seg med øret mot en pute og høre på musikk. Og det er jo det jeg liker så godt med Galaxy Buds Live – at de nesten ikke stikker ut av øret.

Øreproppene stikker forholdsvist langt ut av øret.

Også Huaweis Freebuds 3 oppleves mindre selv om de har en tupp som stikker ned. Disse stikker rett ut av øret, uten at det er så fryktelig plagsomt. Proppene er IPX4-sertifisert og skal tåle en sprut. Du skal fint kunne bruke disse i regnet.

Boksen er liten og fin og veier lite. Den går fint i bukselommen uten å sjenere. Den er mindre enn Sennheiser Momentum True Wireless 2s etui.

Totalt med batteriet i etuiet har proppene 27 timer batteritid. Du skal med andre ord kunne lytte deg med fly helt til Australia (når det åpner) uten å gå tom for strøm. På halvannen time er proppene ladet helt fullt og 15 minutter lading gir en time lytting. Proppene spiller i opptil ni timer før du må lade, støtter Bluetooth 5.2 og lader med USB-C.

CX True Wireless er tilgjengelig i butikk nå, i matt svart eller matt hvit fra 8. juli for 1490 kroner.

Vi konkluderer
Alt-i-alt er dette et par solide propper til en ikke så heftig penge. Lyden er god, bassen kraftig og funksjonaliteten upåklagelig. Jeg savner ikke støykansellering, men skulle gjerne hatt mulighet til å høre hva som skjer rundt meg. Men det er mangelen på aktiv støykansellering som gjør disse rimeligere enn storebroren Momentum True Wireless 2.
Leservurdering54 Vurderinger
4.1
+
God lyd
God passiv støydemping
Ganske rimelige
God funksjonalitet
-
Mangler aktiv støykansellering
Proppene er litt store
8

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse