AMD 4700S Desktop Kit
AMD lover mer enn 80 forskjellige PC-design bygget på denne maskinvaren.

Annonse


Får din neste desktop PS5-prosessor?

Historien om AMDs 4700S Desktop Kit, som leveres komplett med chip, hovedkort, minne og kjøling, er atypisk. Nesten alle opplysninger kom via produktoppføringer og lekkasjer og lanseringen kom i det stille uten presseorienteringer eller -meldinger. 

CPU, kjøling og minne

AMD 4700S Desktop Kit er et lite stykke maskinvare som kombinerer CPU, kjøling og minne på et lite hovedkort. Det er i utgangspunktet en stort sett selvstendig datamaskin som snart kommer i mer enn 80 varianter fra AMDs partnere. Det er også påfallende lik maskinvaren i en PlayStation 5-konsoll. Faktisk kan det være akkurat det det er.

Da bilder av det “mystiske” AMD 4700S Desktop Kit begynte å dukke opp i mai iår, trodde mange at det kunne være en versjon av AMDs system-on-a-chip (SoC) som ble brukt i Xbox Series X-konsollen, men det virker mer sannsynlig at det er en versjon av SoC’en som ble brukt i PlayStation 5. 

Åttekjerners AMD Zen 2

Både PlayStation 5 og Xbox Series X bruker en åttekjerners AMD Zen 2-prosessor kombinert med tilpasset AMD RDNA 2-grafikk og 16 GB innebygd GDDR6 SDRAM. Mens Xbox Series X-prosessoren kan kjøre 3,8 GHz, kjører PlayStation 5-versjonen med variabel hastighet på opptil 3,5 GHz.

Annonse
For forbruksmarkedet

Tom’s Hardware spurte AMD om 4700S er bygget med samme SoC som ble brukt til PS5, og fikk dette noe uforpliktende svaret:

AMD 4700S Desktop Kit er en egen løsning for forbruksmarkedet, designet for å gi robust ytelse med mange kjerner – ideell for multitasking, produktivitet og lett 3D-arbeidsflyt.

4700S Desktop Kit i ulike design har vært å se hos asiatiske forhandlere i prisskiktet  3000 til 6000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse