The Legend of Zelda
Det settes stadig nye auksjonsrekorder på gamle spill.

Annonse


Forseglet kopi Zelda solgt for 7,5 millioner kroner

I april ble et forseglet eksemplar av Nintendos Super Mario Bros. fra 1985 solgt for 660 000 dollar (5,7 millioner kroner). Det ble dermed det dyreste spillet som noen gang har vært solgt. Rekorden før det ble holdt av Super Mario Bros. 3 som i 2020 ble solgt for 156 000 dollar (1,35 millioner kroner). 

Zelda-kopi fra 1987

Igår ble rekorden fra april slått da en forseglet 1987-kopi av The Legend of Zelda fra Nintendo Entertainment System (NES) ble solgt for 870 000 dollar, eller 7,5 millioner kroner. Det er pr. idag det dyreste spillet som noensinne er blitt solgt.

Sjeldenheten ble beskrevet av auksjonarius:

For samleren som jakter på den hellige gral må dette være det nærmeste han kommer. Av alle spill vi har tilbudt på auksjon er denne forseglede, tidlige produksjonskopien av det første spillet i den banebrytende Legend of Zelda-serien, uten tvil erkeeksempelet på sjeldenhet, kulturell betydning og samleobjekt. 

Og han fortsatte:

Ingen av kopiene av denne tittelen som tidligere er blitt auksjonert bort, har vært i nærheten av dennes tidlige produksjonsstatus. Vi vil neppe få mulighet til å tilby en lignende sjelden variant i fremtiden heller. Denne varianten ble bare produsert i noen måneder i slutten av 1987 før den ble erstattet av “Rev-A” tidlig i 1988. Bare en annen variant går foran denne “NES R”-varianten, og det er første produksjonskjøring, “NES TM”. Det eksisterer bare ett forseglet “NES TM”-eksemplar og det er uvisst om det noensinne vil vil komme på markedet. Det betyr at denne kopien er den eldste forseglede kopien man med en viss realisme kan håpe å eie.

Kan fremdeles spilles online

I likhet med Super Mario Bros. fra april kan NES-varianten av The Legend of Zelda spilles på Nintendo Switch Online. Det er med andre ord ikke for å kunne spille at noen blar opp millioner for et spill. Det er ligger heller investeringsmotiver, samleglede og skrytemotiver bak. 

Det er gått kort tid mellom nye prisrekorder på spill, så det er ikke usannsynlig at denne merkelige investeringen, er en god investering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse