Water Resistance Tester
Water Resistance Tester er bygget på telefonens barometer.

Annonse


Ny app sjekker om telefonens vannresistens holder vann. Uten vann!

Smarttelefoner flest, eksempelvis Samsungs Galaxy S21-serie, tåler nedsenkning i vann til halvannen meter. IP68-klassifisering gir tillit til at enheten tåler vann, støv og sand, men det er ikke greit å påvise at de har denne resistensen uten å utsette dem for nettopp det: Vann, støv og sand.

Måler endringer i trykknivået

Water Resistance Tester bruker telefonens barometer til å kontrollere om vannresistensen holder vann, om det så kan sies. Og testen foregår helt uten vann. Med hjelp av en barometrisk sensor måles trykket inne i enheten. Water Resistance Tester-appen måler endringer i trykknivået.

Å bruke appen er grei skuring. Du legger telefonen på en overflate og trykker tommelen godt ned på skjermen. Etter testen vil appen fortelle om telefonens vanntette forsegling fortsatt er intakt.

Må ha barometer

Testen kan ikke brukes på telefoner uten IP-klassifisering. Den må også ha barometer. App-utvikleren advarer mot å være for hard i klypa. Han bemerker også at vannforseglingen på eldre telefoner kan være svekket og at generell forsiktighet med vann og elektronikk er en grei tommelfingerregel.

Hvis du vil prøve appen finner du den i gratisversjon med annonser på Play Store. Annonsefri koster den én dollar minus én cent, det er 8,71 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse