Ordkrigen mellom Facebook og Apple trappes opp.
Ordkrigen mellom Facebook og Apple trappes opp.

Annonse


Svak konkurranse: Dette er appene folk bruker på iOS og Android

Comscore er blitt bedt om å finne ut hvilke applikasjoner folk bruker og hvor mye de stoler på standardapplikasjoner og tredjepartsapplikasjoner. Studien ble finansiert av Facebook og omfattet 4000 mennesker. Ny lovgivning er på trappene i USA som kan forhindre Apple i å sende egne apper med enhetene sine.

Facebook bestilte studie

Studien bygger ikke overraskende opp under det Facebook har kritisert Apple og Google for – at standard forhåndsinstallerte apper dominerer folks liv både på iOS og Android. Apper for meldinger, klokke, bilder, vær, nyheter og e-post ble funnet å være mest populær.

På iOS fant studien at 15 av de 20 mest brukte appene ble laget av Apple selv. Av de fem gjenværende appene var to fra Google, to fra Facebook og én fra Amazon: YouTube, Gmail, Facebook, Instagram og Amazon.

Kritiserer Apple

Facebooks ledelse har lenge kritisert Apple for å hindre dem i å distribuere mobilspill og å konkurrere effektivt med iMessage:

Facebook betalte for Comscore-studien for å få kartlagt forbindelsen mellom forhåndsinstallerte apper og konkurransen i appøkosystemet.

Facebook 

Utviklet for å feilinformere

Apple mener er studien på flere plan er “alvorlig mangelfull” og at den er spesielt utviklet for “feilaktig å bekrefte at det er liten konkurranse i App Store”:

Denne Facebook-finansierte undersøkelsen fra desember 2020 er skreddersydd for å gi et falskt inntrykk av konkurransen i App Store. Tredjepartsapper konkurrerer med Apples apper i alle kategorier og har stor suksess.”

Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse